Nederlandse mazzel op Gomera (deel 1)

Nederlandse mazzel op Gomera (deel 1) 

Door Bram Bokkers

Kent u dat ook, dat gevoel dat je altijd nog eens terug wil naar die ene plek? Ik heb dat heel sterk met Gomera, een van de kleinste Canarische eilanden, Met nog steeds die relaxte sfeer zoals het daar 15 jaar geleden overal moet zijn geweest, wars van massatoerisme, de prachtige natuur, kleine restaurantjes, de overheerlijke rode Gomera wijnen en ......... een visserij die nog ongekend goed is.

Diverse tonijnsoorten: blauwvin-, albacore-, grootoog- en geelvintonijn. Tel daarbij op billfish soorten als de witte- en blauwe marlijn en soms zelfs speervis. Bijkomend voordeel is dat door de vorm van het eiland altijd in de luwte kan worden gevist, vrijwel altijd een kalme zee dus. Ideaal als u gevoelig bent voor zeeziekte.  Kortom, een big game bestemming pur sang. Ik moest en zou terug, dus zo gezegd, zo gedaan! Een fotoreportage in drie delen is het gevolg.


Nadat we geland zijn pakken we een taxi op de luchthaven van Tenerife-Zuid. De volgende etappe van de reis is per ferry, deze voert ons naar het hoofdstadje van het eiland, San Sebastian de La Gomera, de eindbestemming van onze reis.


Na zo’n halfuurtje varen naderen we La Gomera. Het is duidelijk te zien dat het een groen eiland is. Nog eventjes en we zijn er.


We passeren een sportvisboot die zijn geluk al het beproeven is. We kunnen nauwelijks wachten; morgen zullen we hier zelf ook eindelijk vissen.


De kust van La Gomera ziet er schitterend uit. Helder water en een fraaie rotsachtige kust. Ook vanaf de kant zal er heus wel wat te vangen zijn!


Vele vrolijk gekleurde huisjes stralen een relaxte sfeer uit wanneer we de haven binnen varen.


De vele restaurantjes, het pleintje met de enorme platanen en vele Phoenix palmen benadrukken de ongedwongen Canarische sfeer. Het voelt weer een beetje als thuiskomen en is in niets te vergelijken met die andere toeristische drukte op eilanden als Tenerife of Gran Canaria.


Na een leuke avond en een goede nachtrust is het dan eindelijk zover. We gaan big game vissen.


De haven ligt vol met allerlei boten, waaronder ook een aantal big game boten. Dit hier blauwe marlijn voorkomt is ons wel duidelijk en alles wijst erop dat deze reuzen hier daadwerkelijk gevangen worden.


De Konaheads lures moeten het de aankomende dagen voor ons gaan doen. Bernardo Niz Ruiz, de kapitein van het schip heeft ze in alle kleuren en formaten.


Wanneer we de haven uit varen zien we de vulkaan Pico del Teide van Tenerife boven de bewolking uitsteken,  wat een schitterend gezicht!


Zes sets curved butt 130lb hengels staan klaar, het avontuur kan beginnen.


Een schooltje grienden zwemmen voor ons uit vlak bij de monding van haven, zouden zij ons naar de vis brengen?


De haken zijn geslepen, laat de vis maar komen.


Ready for action!


Decky Dani Jimenez maakt de hengels gereed. Hij komt oorspronkelijk van Lanzarote, maar kent het water hier goed en is een geboren visser.


Black Bart lures.


Voor meer informatie over deze reis kunt u terecht bij: Tight Lines Visreizen, www.tightlines.nl, info@tightlines.nl, tel. +31 180 434788
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -