Nederlandse juniorenteams naar WK sportvissen

Persbericht Sportvisserij Nederlandklik om naar de website te gaan

Nederlandse juniorenteams naar WK sportvissen.

Na het gouden succes van de Interlandwedstrijd vorige week in Luxemburg, zou het natuurlijk fantastisch zijn als onze jonge Nederlandse wedstrijdvissers een zelfde resultaat behalen op het komende Wereldkampioenschap Sportvissen voor Junioren op 24 en 25 juli in Italië.

Met twee wedstrijdteams, één van junioren onder de 18 jaar en één van deelnemers (Beloften) onder 22 jaar reist Nederland af naar Mantova (Italië) waar straks in een tweetal kanalen wordt gevist. De visstand bestaat voornamelijk uit brasem, voorn, karper, kroeskarper en kleine meerval. Daardoor zullen de benodigde vistechnieken nauwelijks afwijken van wat wij in Nederland gewend zijn.

Dus, vaste hengels en matchhengels en mogelijk ook lange telescopische werphengels met dobbers; bij de Italianen beter bekend als de bolognesehengel. Thuisland Italië is torenhoog favoriet, maar ook Nederland is zeker niet kansloos voor eremetaal. Enkele dagen voor het WK zijn de Nederlandse teams al ter plekke om het water en het parkoers te verkennen, trainingssessies te houden en de uiteindelijke tactiek te bepalen.


Het Sportvisserij Nederland team onder 22 jaar bestaat uit: Anja Groot (Heemskerk), Sven Hekman (Arkel), Gertjan Denekamp (Beesd), Martijn Jole (Doornspijk) en Sjors Milder (Brunssum). Coaches zijn: Jan van Schendel, André Schipper, Willem Raven en hulpcoach Stefan Verhoeven. Sponsoren van dit WK zijn, behalve Sportvisserij Nederland, Wielco, Sensas en Evezet.

Het Wereldkampioenschap zelf start vrijdag 23 juli met de Officiële Trainingswedstrijd van 10.30 tot 13.30 uur. Daarna begint het kampioenschap pas echt met op zowel zaterdag als zondag een wedstrijd van 10.30 tot 13.30 uur. Twee uur voordien mogen alle deelnemers al de wedstrijdvakken betreden om het hengelmateriaal, aas en lokvoer in orde te maken.

 
Het Sportvisserij Nederland team onder 18 jaar bestaat uit: Thom Aafjes (Assendelft), Jeffrey Bakkernes (Woudenberg), Luciën de Rade (Almkerk), Dylan Oomen (Oud Gastel) en Bart Visser (Beek),

Tijdens de wedstrijden wordt de vangst in zeer ruime leefnetten, waarvan het formaat is vastgesteld door de mondiale wedstrijdbond CIPS (Confédération Internationale de la Pêche Sportive) bewaard en direct na het eindsignaal gewogen en weer ter plekke teruggezet.

Daarna wordt eerst per sector en daarna over het hele parcours een klassement opgemaakt en aan deelnemers en belangstellenden bekend gemaakt. Op de laatste wedstrijddag volgt om circa 16.00 uur de bekendmaking van de kampioenen en vindt de huldiging plaats.


Voor meer informatie: 
Sportvisserij Nederland