image description

Nederlands kampioen Bellyboat vissen 2018

Bas Meeuwenoord Nederlands kampioen Bellyboat vissen 2018

Door Ron Smits.

Prachtig weer tijdens de finale dag van het Nederlands kampioenschap bellyboot vissen op een groen Volkerak.

Op de diverse fishfinders zijn de vissen duidelijk te zien, maar wat er ook aan kunstaas aangeboden wordt, de vissen blijven gewoon liggen, geen beweging in te krijgen. Het is hard werken voor een visje en niet iedereen slaagt erin.

Ongeveer vijftig bellyboten strijden op zaterdag 06 oktober 2018 om de titel. Een prachtig gezicht zoveel bellyboten op het water.


Vandaag kan het gehele klassement weleens goed door elkaar geschud worden.


Een prachtig gezicht al die bellyboten op het water.


Dieptemeter/fishfinder worden goed bekeken om juist dat ene putje met vis te vinden.

Gisteren sprak ik een Duitse sportvisser met een visboot. De vier sportvissers hadden op het Volkerak niets gevangen en gingen het bij Willemstad nog eens proberen. Ook andere sportvisbootjes spraken van zeer slechte vangsten. Slechts dertien bellyboot vissers weten vandaag veertien vissen te vangen.


Een goede locatie met trailerhelling voor de controle bootjes en bellyboten. Een “vertrouwd” gezicht is toch wel het groene water, door een algenbloei, datal zo’n beetje de hele zomer duurt.

Het Volkerak is een goed viswater, maar niet altijd even gemakkelijk. De locatie van vandaag bij de trailerhelling in de oude werkhaven, heeft vele diepe putten van zeker meer dan tien tot vijftien meter water.


Aan het weer heeft het zeker niet gelegen …………………………..of juist wel?

Steile wanden, theoretisch dus heel goede locaties voor de vis. De vis laat zich echter maar heel moeilijk verleiden. Tot vandaag is de grootste gevangen snoek 1.07 m (Teddy), de grootste snoekbaars 83 cm (Rik Bekema) en de grootste baars 37 cm (Jurgen).

Op het Volkerak weet je het maar nooit en naar alle waarschijnlijkheid zal de snoek van 1.07 m. niet de grootste snoek van het gehele toernooi (3 dagen) zijn. Een baars van 37 cm zal volgens mij ook niet standhouden. Er zitten hier echt baarzen van om en nabij 50 cm.


Opperste concentratie.


Het wedstrijd parkoers van vandaag.

Jurgen van Wijk pakt met een snoek van 1.22 m de dagzege, op de voet gevolgd door Robert Grootenboer met een snoek van 70 cm en een baars van 46 cm. Derde vandaag wordt Currey van Rompaey met een snoek van 1.03 m


Bas Meeuwenoord mag zich de nieuwe kampioen bellyboot vissen 2018 noemen, tweede Daan Vermeulen en derde wordt Freek Schoonderwald


Behalve geldprijzen zijn er door de sponsoren ook prachtige prijzen beschikbaar gesteld.


Een prachtige prijzen tafel en een heel goede onderlinge sfeer.


 

Een werkelijk mooie dag met een paar werkelijk prachtige vissen, sluit dit door Siu de Moor georganiseerde toernooi waardig af. Vele sportvissers geven al aan volgend zeker weer van de partij te zijn.

ANDEREN LAZEN OOK