Nederland wint zeslandenwedstrijd in Italië

Nederland wint zeslandenwedstrijd in Italië

In het hol van de leeuw, want zo mag je Italië als superieur land van wedstrijdvissers wel noemen, heeft Nederland opnieuw een eclatant succes behaald. Was het vorig jaar Ingeborg Audenaerd die op Italiaanse bodem tot Wereldkampioene bij de vrouwen werd gekroond, afgelopen weekend won Nederland bij Florence de fameuze Zeslandenwedstrijd.

Een tweedaagse waaraan behalve door ons land en het thuisland Italië ook werd deelgenomen  door  Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. Nederland had slechts een totaal van 18 wedstrijdpunten (d.w.z. het totaal aantal klassementspunten met 5 deelnemers gedurende 2 dagen) nodig voor de overwinning, terwijl Italië 31 punten scoorde voor het zilver en Luxemburg derde werd.


Team Meerlanden Italië 2012.

Het door Sensas gesponsorde team van Sportvisserij Nederland en bestaande uit Frans van Berkel uit Heesch, Patrick Broekhuizen uit Oud Beijerland, Arjan Klop uit Groot Ammers, Thijs Lupsen uit Melick, Christian Surquin uit Velp en Luc de Werd uit ‘s-Hertogenbosch, bijgestaan door de coaches André Schipper en Stefan Verhoeven heeft werkelijk superieur gevist waardoor zelfs op de meest ongunstige stekken toch redelijke resultaten werden geboekt. Alleen bij Luc de Werd wilde het de tweede dag maar niet lukken en werd het vermoeden bewaarheid dat een grote meerval daar waarschijnlijk op de loer lag en alle andere vissen had verjaagd. Dan zit er maar één ding op: de vis vangen! Ruim 20 minuten duurde het eer hij de 13 kilo zware meerval aan de vaste hengel wist te temmen en in het landingsnet kon krijgen! Een regelrecht huzarenstukje.


Frans met karper van 11 kg.

Gevist werd aan de rivier de Arno waar je over het algemeen of grote karper kunt verwachten of kleine alvers. Beide visserijen met de vaste hengel die wij in eigen land niet of nauwelijks gewend zijn. Maar, oefening baart kunst. En, door veel trainen en ervaringen uit het verleden werden de Nederlanders die kunst uiteindelijk machtig wat leidde naar die prachtige overwinning.  Te meer omdat voor een parkoers aan de Arno was gekozen waar ook veel kleine karper van 100 tot 300 gram bleek te zwemmen. En, dat hadden de Nederlanders in tegenstelling tot de concurrentie sneller door.


Luc met meerval van 13 kg 130 cm 2e dag.

Een perfecte wedstrijd aan een perfect water met een perfect resultaat en ontegenzeglijk een perfecte organisatie