image description

Nat voorjaar in Spanje

Update Catfish Camp Caspe. 

Na de beloofde betere vangsten begon het in Spanje slecht weer te worden, wat uitmondde in de natste meimaand in jaren. Het water begon harder te stromen, te stijgen en werd kouder, veel dorpen langs de Ebro werden ontruimd als gevolg van de overstromingen.

Op dit moment staat het stuwmeer boordevol wat er voor gezorgd heeft dat er bijna geen kantstekken meer over zijn. 
 
Terwijl we andere vissers wanhopig rondjes met hun boot zien varen om nog een droge plek te vinden, kunnen wij gewoon gebruikmaken van onze vaste visstekken door onze pontoonboten in te zetten. 
 
Op plaatsen waar normaal onze stoeltjes staan staat nu vier meter water. 
 
Door de harde stroming, van soms 700 kubieke meter per seconde, moesten wij teruggrijpen op onze Piedra rigs, deze voldeden uitstekend in de stroming en voeren doen we met onze baitdroppers. 
 
Inmiddels is de paai weer grotendeels voorbij en dat was deze week goed te merken, in totaal werden er 126 meervallen door onze gasten gevangen met veel 2 m+ vissen. De gevangen vissen hadden nog wel veel beschadigingen van de paai, maar dat is in een paar weken weer genezen. 
 
De grootste vissen waren 237, 232 en 225 centimeter lang. Het natte voorjaar heeft alvast een voordeel, dit jaar is er zeker voldoende water in het meer om goed te kunnen vissen.
 
Gert van Schaick
Calle el Lucio 9 
50700 Caspe 
Spanje

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Super Sale Dagen - 21% korting op alles!
Willem Moorman -
image description
Struinen op Stadskarper in VIS TV
Willem Moorman -
image description
HOT: CAROLINA RIG
Willem Moorman -