Na actie in Leeuwarden: Visvrienden bedankt!

Visvrienden bedankt

Zaterdag 20 december heeft hengelsportvereniging Leeuwarden een actie gehouden tegen het benutten van de schubvis door de beroepsvisserij.

Ondanks het slechte weer waren er toch ruim honderd sportvissers komen opdagen, snoek en snoekbaarsvissers met en zonder boot, wedstrijd- en karpervissers met volledige uitrusting waren van de partij. De enige vissers die er niet waren zijn de vliegvissers, het is natuurlijk ook moeilijk vliegvissen in een drukke winkelstraat. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd.

De sfeer was heel ontspannen en het publiek kwam vaak spontaan naar ons toe om te kijken waar wij in hemelsnaam mee bezig waren. Dit gaf ons dan de mogelijkheid om het doel van onze actie bij het publiek duidelijk te maken. Hierbij moeten we de deelnemende vissers een groot compliment maken, alle vragen van het publiek werden vriendelijk en geduldig beantwoord.

Naast het bestuur van Hengelsportvereniging Leeuwarden waren er ook bestuursleden van de Federatie Friesland aanwezig. We denken dat we met deze actie bereikt hebben wat we wilden, we hebben de belangen hengelsport in Friesland onder de aandacht gebracht van het grote publiek. De provinciale pers was goed vertegenwoordigd .(Omroep Fryslân en de Leeuwarder Courant) We zijn er nog lang niet maar dit is vast een stap in de goede richting. We willen graag bij deze iedereen die meegewerkt heeft aan deze actie van harte bedanken!

Namens Hengelsportvereniging Leeuwarden
Rudmer Slagman
Jan Gerrit de Vries
Herman Schuurman

P.S. Nog even over de vangst. Leden van de Deinende dobber uit St. Annaparochie en de Snoek uit Harlingen hebben ook nog leuk gevangen.(veel kleine vis en zelfs nog een klein snoekbaarsje). Foto’s HSV Leeuwarden en de Sportfisker.

                       


“Leeuwarden bezet door sportvissers”

                       


“Ondanks het mistige koude weer een geweldig goede sfeer in de Friese hoofdstad”

                       


“Zeldzaam beeld voor de binnenstad van Leeuwarden”

                       


“Het publiek werd keurig netjes te woord gestaan”

                       


“Sfeervol Leeuwarden”

                       


“Ook witvissers blijken erg veel materiaal te gebruiken”

                       


“Compleet geplaatste bivy’s”

                       


“Omroep Fryslân zelf ook in actie”

                       


“De mannen van HSV Leeuwarden, waaronder Herman Schuurman links op de foto, straalden van oor tot oor”


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Van oost naar west nr.2
Willem Moorman -
image description
Hoe werkt het Preston ICS System?
Willem Moorman -