Mysterieuze vissterfte in Lutterhoofdwijk

Mysterieuze vissterfte in Lutterhoofdwijk

Bron: Sportvisserij Nederland

Zondag is massale vissterfte geconstateerd in de Lutterhoofdwijk. Vanaf Nieuwe Dijk tot in De Krim drijven er dode vissen in het water. Dat meldt Waterschap Velt en Vecht dat is gestart met een onderzoek naar de mogelijke oorzaak.

Zondagmiddag zijn de eerste metingen verricht naar onder meer het zuurstofgehalte. Deze metingen lieten normale waarden zien. Wat de reden is van deze vissterfte is nog onduidelijk. Er zijn enkele dode vissen opgestuurd voor onderzoek. Vooralsnog houdt het waterschap rekening met botulisme als mogelijke oorzaak.

Opruimactie
Waterschappers van Velt en Vecht zijn met twee boten in de Lutterhoofdwijk aan het werk om alle dode vissen eruit te halen. Vanuit de bebouwde kom van De Krim wordt er richting het landelijke gebied gewerkt om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Advies: niet zwemmen en vissen
Het advies is om niet in het water te zwemmen. Dit geldt ook voor huisdieren. Tevens vragen wij om niet te gaan vissen. Ruim zelf geen dode dieren op. Maandag 4 juni en dinsdag 5 juni worden de dode vissen opgeruimd door het waterschap. Voor nieuwe meldingen kunt u contact opnemen met het Centraal Meldpunt van het waterschap op telefoonnummer 0524 – 59 2300. Meer informatie op
www.veltenvecht.nl/botulisme

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -