image description

MS Wahoo uit IJmuiden en Visreis.nl hebben elkaar gevonden

MS Wahoo uit IJmuiden en Visreis.nl hebben elkaar gevonden  

Door Ron Smits

Kabeljauw vangen van 20 kg tot 30 kg aan boord van een Nederlands schip met Nederlandse gids/ kapitein in de Noorse wateren is tijdelijk mogelijk van 26 februari tot en met eind april van dit jaar.


In het Zeeuwse plaatsje Stavenisse is de samenwerking tussen MS Wahoo en Visreis.nl geboren. Links de zeer ervaren kapitein Nick van de Wahoo en rechts Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl
Visreis.nl en Nick, de bekende kapitein van de ms. Wahoo maken het kabeljauw festijn in Noorwegen mogelijk.

De Wahoo vaart twee maanden lang vanuit de Noorse havenstad Alesund. Nick laat niets te wensen over en heeft de professionele hulp ingeroepen van een Noorse visser, die het fjord kent als zijn broekzak, maar ook de vistechnieken. De moddervette, paairijpe kabeljauwen en daardoor hele zware vissen, jagen achter de haring aan en verzamelen zich in het fjord van Alesund vanaf de half maart begin, april en hiermee begint een waar Kabel U festijn met vissen tot 30 kilogram. 


Kapitein Nick met een mooie gul.

Nick is zelf een verwoed sportvisser en kent de fijne kneepjes om dergelijke kabeljauw zwaargewichten te vangen. 


800 PK zorgt voor een snelheid van meer dan 30 knopen.

Zijn schip de Wahoo is er één uit de buiten categorie en heeft maar liefst 800 pk-vermogen om snel (ca. 60 km/u) en veilig op de juiste stek te komen. Met zijn lengte van bijna twaalf meter en vier meter breedte is het comfortabel vissen aan boord. Het schip heeft een CE klasse B en dat is op één na de zwaarste norm (CE norm B wil zeggen op zee geschikt voor een windkracht acht en golven van zo’n vier meter hoogte). Uiteraard is het schip voorzien van alle benodigde navigatie en elektronica om de vis te lokaliseren en ook om veilig buitengaats te gaan.


Bijna 12 meter lang, 2 slaapplaatsen, een toilet, 10 verwarmde stoelen, een hapje en een drankje en een breedte van 4 meter maken het vissen heel comfortabel. 

De bereikbaarheid van Alesund en de aanwezigheid van zoveel zware kabeljauwen, maken van Alesund DE vishoofdstad van Noorwegen. Alesund ligt slechts op ongeveer twee uur vliegen hiervandaan. Nick komt je persoonlijk afhalen van het vliegveld.

Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een weekend te vissen en op vrijdag en maandag te vliegen. Er wordt niet alleen kabeljauw gevangen, maar ook heilbot, leng, roodbaars, zeewolf en koolvis.

Visreis.nl heeft als verblijf het Scandic hotel in het centrum van Alesund met uitzicht op de haven geregeld. U kunt er zelfs uw eigen gevangen vis eten voor een kleine bijdrage.

De reisgarantie heeft u al via Visreis.nl, een vangstgarantie kan ik u niet geven, maar het moet wel heel erg tegenzitten als u daar geen vis vangt, met de kennis van de kapitein en alle elektronica aan boord. Als u de thuisblijvers op de hoogte wilt houden van uw recordvis, is dat met wifi aan boord heel eenvoudig. Ook een hapje en een drankje zijn aan boord mogelijk in het verwarmde vooronder.


Ruimte genoeg.

Al met al is dit een unieke kans om uw PR kabeljauw te verbeteren, aan boord van een Nederlands schip, met een Nederlandse kapitein/visgids. Wacht niet te lang met boeken bij Visreis.nl, want deze kans duurt maar twee maanden en vol is vol.

https://www.visreis.nl/bestemmingen/wahoo/

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Alesund gaat door!
Willem Moorman -
image description
Met elektronische ontsteking
Willem Moorman -