Mooie voorjaarsvangst

Informatie van www.korpsvissen.nl

Mooie voorjaarsvangst

Met het koude voorjaar komen de kustvangsten dit jaar laat op gang. Met enige angst werd dan ook vooruit gekeken naar de 2e wedstrijd op 6 april 2013 op het strand van Wijk aan Zee. Met weinig vis is de geluksfactor van een vangst namelijk groot en zal de uitslag meer die van een loterij benaderen dan die van een echte wedstrijd…..

De lokale vereniging Zeevissen.com bleek ’s ochtends een voortreffelijke foutloze organisatie te hebben neergezet. Bij het welkomstwoord kon de organisatie vervolgens meedelen dat Sportvisserij Midwest Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland zich als partner hebben verbonden aan de PENN Korpsencompetitie. Zij stellen een ereprijs beschikbaar voor de individuele top-3 aan het einde van de competitie. Na dit mooie begin van de dag was het om 10.00 uur dan toch aan de 30 teams.


Op 15 juni wordt de competitie vervolgd met de 3e wedstrijd aan de Baaiweg op Walcheren.

In een werkelijk schitterend decor gingen de onderlijnen richting Engeland. Een rustig briesje, lekker zonnetje en aan de einder een vloot van 2- en 3-masters onder volle zeilen begeleidden een groot deel van de wedstrijd. Die wedstrijd leverde overigens vanaf het begin ook vis op. Willem Louman van het Zeevisteam Westland begon in het E-vak zelfs met een triplet van botjes. Iwan van Aert had er in het B-vak zelfs al snel 4 te pakken en voor zijn team, De Zeebaars De Hoop Team 2, leek het een leuke dag te gaan worden. 

Ook elders van het parcours kwamen optimistische verhalen. De kersverse bondcoach van Sportvisserij Nederland, Arthur van Tienen, had na een uur al een “ronde langs het veld gemaakt” en verhaalde over redelijke vangsten en een mooie strijd.


Met weinig vis is de geluksfactor van belang.

Het tweede deel van de wedstrijd ging echter het verschil maken. Het water kwam er nu vol in en voor het eerst dit jaar kwam de vis, aangemoedigd door de sterke zon, azend richting kant. Nu was het actief zoeken en vissen waar die “platten” net lagen! Dennis Oijendijk van AHOY-hengelsport Team 1 liet zien hoe dat moest en wist maar liefst 9 vissen te vangen, het meeste van de dag.

Uiteindelijk werden er 354 vissen gevangen. De Zeebaars De Hoop Team 2 pakte de dagwinst voor Zeevisteam Spro en het dit seizoen verrassende Zeevisteam Westland dat de derde plaats opeiste. De oud-wereldkampioenen van Spro pakken door hun tweede plek tevens de leiding in het tussenklassement. De volledige uitslag is na te lezen op de op de site www.korpsvissen.nl.

Op 15 juni wordt de competitie vervolgd met de 3e wedstrijd aan de Baaiweg op Walcheren.