Mooi Drenthe in 6e aflevering VIS TV

Persbericht Sportvisserij Nederland

Mooi Drenthe in 6e aflevering VIS TV

Na het Barneveldse karperspektakel van vorige week doen Ed en Marco het komende zondag 7 april a.s. wat rustiger aan. Voorzien van een lichte vlokhengel beginnen ze namelijk op ruisvoorn te vissen in het mooie Oranjekanaal bij het Drentse Zwiggelte.

In het plantenrijke kanaal leven volgens zeggen baksteenbrede ruisvoorns. Maar, tegelijkertijd heeft ons Vis TV-duo gehoord dat die zeer schuw en buitengewoon moeilijk te vangen zijn. Kleine ruisvoorn zie je daarentegen volop aan het wateroppervlak spelen en van de toegeworpen broodkorsten smullen. Dus, die moeten zeker te vangen zijn.

En, misschien komt er dan nog wel ineens een verassing tevoorschijn. Vol goede moed en voorbereid op alles gaat het tweetal op pad. Jammer alleen dat het water na dagenlange regenval erg troebel is geworden. Niet bepaald gunstig voor zichtjagers, want ook snoek schijnt het kanaal regelmatig onveilig te maken.


Mooi Drenthe in 6e aflevering VIS TV

Ook de nieuwe serie Vis TV bestaat weer uit 12 wekelijks en op zichzelf staande afleveringen, zodat je tot half mei de prachtige en vaak spannende visavonturen van Ed Stoop en Marco Kraal kunt meebeleven. Daarnaast kun je op de website van Sportvisserij Nederland handige vistips bekijken die met de desbetreffende uitzending verband houden.

Vis TV is steeds te zien op zondagmorgen van circa 9.30 tot 10.00 uur op RTL-7, terwijl herhalingen elke zaterdagmiddag om circa 14.30 uur op deze zender worden vertoond.

Ook bij uitzending gemist van RTL is de aflevering te zien, zodat je geen aflevering van Vis TV 2013 hoeft te missen.