Monsters van Lake Nasser

Monsters van Lake Nasser

Door: Michael Vos

Negen december 2009 ben ik naar Lake Nasser gegaan voor de nijlbaars en tijgervis. We wisten dat de winterperiode moeilijker is dan de zomerperiode. In de zomer is er namelijk meer kleine vis aanwezig waardoor de nijlbaarzen en tijgervissen ondieper zitten door de paai van Tilapia.


Machtige bewoner van het Egyptische Lake Nasser.

In de wintertijd ligt de vis dus aanzienlijk dieper. Wel heeft deze tijd van het jaar het voordeel dat de grotere baarzen vaak met meerdere exemplaren bij elkaar rond onderwatereilanden hangen, terwijl ze ’s zomers meer verspreid liggen.


Ook zo´n bewoner met knap gebitje.

We visten voornamelijk met dieplopende pluggen zoals ernies, x rap magnums 30ft, depthraiders, reefdiggers, storm en rapala magnums. Voor het ondiepere water worden  vooral super shad raps en dergelijke gebruikt. Natuurlijk worden alle dreggen vervangen door degelijke exemplaren en ook de splitringen mogen niet vergeten worden!


Zulke exemplaren vragen om topkwaliteit materiaal.

Wat heel goed werkte was het driften over stekken waar vis lag en dan vooral met rubber kunstaas vissen (verticaal of diagonaal).


Ook op rubber goed te vangen!

Ook heel geschikt voor deze vorm van vissen was het vissen met screaming devils (de zinkende variant met nose down actie) en de de snelzinkende bbz-1 was ook wel productief. Vooral als je van het eiland af wierp, hem dan liet zinken tot de bodem en dan met flinke halen terugviste en elke keer weer even liet rusten op de bodem… zeer spannend!


Spannende visserij.

De tijgervis is ook wel mooi. Die jagen in scholen en dan meestal op open water (de grote vissen). Ik ving ze regelmatig tijdens het trollen op nijlbaars. Op één bepaalde plaats begon het ‘tijgermoment’ rond 15.30 a 16.00 uur en dan was het opeens grote chaos. De ene aanbeet na de andere kreeg je, maar je verspeelde er ook wel een hoop.


Indrukwekkende rovers.

Zo snel als ze kwamen, zo snel was ook ineens afgelopen en het maakte eigenlijk niet uit wat je aan je leader knoopte, alles werd aangevallen! Het is echt een aparte visserij op Lake Nasser en kan haast niet wachten tot ik er weer heen kan!


Let op de vingers.

In totaal hadden we zo’n 12 nijlbaarzen en ongeveer evenveel tijgers en dan natuurlijk ook een aantal vissen verspeeld waaronder een paar echte grote!


Mooie sport daar op Lake Nasser.


Kan niet wachten om terug te gaan!

Michael Vos

 

ANDEREN LAZEN OOK