Mike, Percy en Tommy, de smaakmakers van Westin

Mike, Percy en Tommy, de smaakmakers van Westin 

Door Berthil Bos

Als je deze namen leest, dan ga je direct denken aan acteurs van een Engelse comedy. Gelukkig heeft Westin er ook achternamen bij bedacht en kunnen we gelukkig herkennen dat het hier om een roofvisproduct gaat.  

Mike The Pike, Percy The Perch en Tommy The Trout zijn namen die staan voor een hybride kunstaas dat de laatste tijd veel aanhangers heeft gekregen. Hybride staat onder andere voor tweeslachtig en zo moet je dit kunstaas ook zien.

Het eerste gedeelte is gemaakt van hard kunststof, met hieraan verbonden een rubberen achterlichaam.



Door deze combinatie zal een rover bij een aanbeet, net als bij een rubberen shad, het kunstaas een fractie langer vasthouden, omdat het natuurlijk aanvoelt.

Deze fractie is net genoeg om wat vaker met succes de haak te zetten. Een ander groot voordeel is dat de manier van zwemmen, dat veel op een slang of paling lijkt en deze rustige actie is zeer geliefd bij grote rovers.

Het rubberen lichaam moet dan wel, net als bij Mike, Percy en Tommy uit twee of meer gedeelten bestaan. De Hybrides van Westin zijn er in vele Life Like kleuren en een aantal shock kleuren. Ze zijn er vanaf 42 gram tot aan 185 gram.

Op het Volkerak heeft Luc Coppens ons de drie grootsten laten zien en in het filmpje legt hij het één en ander uit.


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -