Method feederpakket bij abonnement op Beet-Rovers

Beet-Rovers 

Method feederpakket bij abonnement op Beet-Rovers 

Wil je graag aan de slag met de method feeder? Kijk dan eens naar het supermooie starterspakket, dat je nu gratis bij een abonnement op Beet-Rovers krijgt en lees meteen de nuttige tips die Sjors Milder van Guru je meegeeft!

DO’S

Voer zeven


Wanneer het voer eenmaal de juiste vochtigheid heeft bereikt, zitten er vaak nog klonten in die nog een stuk vochtiger zijn dan de rest van het voer. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat het voer niet goed aan de feeder blijft kleven, of dat het juist in het malletje blijft kleven. Door simpelweg je voer te zeven na het bevochtigen zorg je ervoor dat het voer geen overtollige klonten meer bevat en het een mooi egaal geheel wordt.

Lijnclip


Een lijnclip is van essentieel belang, iets dat vaak nog simpelweg niet gebruikt wordt, omdat men bang is om een grote vis te verspelen. Een lijnclip zorgt er echter voor dat je telkens precies op dezelfde stek gooit. Immers, je wilt natuurlijk een mooie voerstek creëren waar je flink wat vissen kunt vangen. Dit lukt nooit wanneer je telkens op verschillende afstanden voert.

Overigens kun je wel wat doen om bij het haken van een vis nog kans te maken. Werp je in, houd dan de hengel omhoog en vang zo de method op, zonder dat je meegeeft met de hengel. Wanneer je dit doet, kun je altijd een paar slagen lijn opdraaien als buffer.

Opvallende kleurtjes


Veel vissers denken dat het juist de smaakjes en geurtjes zijn die een aas tot een goed aas maken. Maar niets is minder waar! Juist felle kleuren die opvallen zoals, wit, geel en rood zijn absolute top kleuren voor je boilies of dumbells. Vissen zijn nieuwsgierige wezens en dan mag het aas best in het oog springen.

Het zekere voor het onzekere


Tijdens het vissen met de method feeder vang je vaak grote vissoorten zoals brasem, karper en zeelt. De aanbeten zijn dan ook vaak enorm fel! In enkele seconde kan je hengel uit de steun getrokken worden, wanneer je bijvoorbeeld net even met je buurman zit te kletsen of je lunch wilt pakken. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede feedersteun gebruikt waar de hengel niet zomaar uitgetrokken kan worden.

Elastiek in maïs


Wanneer je graag met mais vist, dan kan het soms lastig zijn om deze stevig op een hair te bevestigen. Een handig trucje is dan om een baitband in een maiskorrel te trekken met behulp van een boilie naald. Het elastiekje zal in de mais weer uitzetten waardoor deze stevig blijft zitten. Zo’n baitband is ook handig voor als je van een dumbell naar maïs wil overschakelen. Op die manier hoef je niet de complete onderlijn te vervangen.

DONT’S

Dyneema


Dyneema of gevlochten lijn is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het feedervissen. Deze lijn bevalt namelijk geen rek, gooit zeer makkelijk, is enorm dun en ijzersterk. Maar bij het method feedervissen, vis je op grote en krachtige vissen die het uiterste vragen van je materiaal. Zeker omdat het methodvissen draait om zelfhaking, is aanslaan niet meer nodig.

Wanneer je op deze krachtige vissen vist, is het natuurlijk belangrijk om alles zo optimaal mogelijk afgesteld te hebben. De rek die nylon levert in verhouding tot gevlochten lijnen kan snel het verschil maken tussen verspelen en vangen. Tevens is de kans op het uitscheuren van de bek veel kleiner; ook weer beter voor de vis zelf.

Stil zitten


Vaak ga je vol enthousiasme van start, maar wanneer je niet meteen beet krijgt, dan wil de aandacht nog wel eens snel verslappen. ‘Ze komen vanzelf wel’, wordt er dan gedacht.  Maar niets is minder waar. Op het moment dat jij stil blijft afwachten en er dus ook niet gevoerd wordt, wordt je voerstek ineens een stuk minder interessant dan wanneer hier regelmatig wat voer op zakt.

Zorg er daarom voor dat je de hengel nooit langer dan vijf minuten in laat liggen. Hard werken wordt vaak beloond!

Vaste montage


Tegenwoordig zijn er tal van method feeders verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld inline feeders en feeders die voorzien zijn van een elastiek om de klappen van de vis op te kunnen vangen. Echter zijn een hoop van deze systemen niet visvriendelijk!

Dit heeft veelal te maken met het feit dat wanneer je hoofdlijn breekt, om wat voor reden dan ook, de vis niet van de gehele montage af kan komen. Kijk daarom altijd naar een systeem waarbij de feeder gemakkelijk los komt van de onderlijn bij een breuk op de hoofdlijn en vis daarbij altijd weerhaak loos. Een vis is een weerhaakloze haak zo kwijt!

Voerpellets te vroeg bevochtigen


Vaak wordt het voer al in een zeer vroeg stadium bevochtigd. Bijvoorbeeld de avond van tevoren. Dit is op zich prima, maar door het voer zo vroeg van tevoren nat te maken zal het zeer snel kleefkracht verliezen. En als er iets is wat je absoluut niet wilt tijdens het vissen met de method feeder, dan is dat wel het vroegtijdig verliezen van voer.

Verslepen


Een alom bekend trucje om net een paar extra aanbeten uit te lokken is om je korf enkele keren te verslepen. Vaak levert dit wel een aantal extra aanbeten op! Maar bij het method feedervissen draait het er juist om, om een zo compact mogelijk plekje te creëren waar je snel vis kunt vangen en waar je haakaas precies middenin het voer ligt.

Wanneer je de boel gaat verslepen, dan trek je niet alleen een spoor van voer, maar je trekt ook nog eens je haak aas van de plek af.


Method Feeder Pakket
Wil je zelf ook aan de slag met de method feeder visserij? Dan is het Method Feeder pakket van Guru precies wat je zoekt! Helemaal gratis bij een abonnement op Beet-Rovers! Kortom, je bent er meteen helemaal klaar voor!

Benieuwd wat er allemaal in het Guru pakket zit? Kijk dan hier voor een totaaloverzicht. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Beet-Rovers Januari 2019
rudy.van.duijnhoven -
image description
Catfish Camp Caspe (1) Pelletvisserij
Marc Borst -
image description
Vooruitblik beet-rovers februari
Marc Borst -