image description

Met de vlieg op tarbot vanaf het strand van Langeland: deel 2

Door Leonard Muys en Ron Smits

John Larsen, Jørgen Chorchendorff Jørgens en ik gaan met de vliegenhengel op pad om de tarbot te belagen. We hebben hier drie dagen voor uit getrokken. Helaas zijn de weersvoorspellingen en ook het getijde niet erg hoopgevend, maar niet geschoten is altijd mis.


 
Op het eiland Langeland heb ik drie favoriete stranden voor de tarbot. Twee stranden bevinden zich aan de oostkust van Langeland en één aan de westkust van Langeland.

 

De eerste, misschien ook wel de aller beste is Botofte strand vanaf de vuurtoren van Tranekær Fyr in noordelijke richting tot en met twee kilometer noordelijk van het militair gebied. Met andere woorden tot voorbij de windmolens.


 
De tweede is het strand van Ristinge (westelijke kust van Langeland) en dan in zuidelijke richting tot en met Hesselbjerg strand.
De derde goede stek is het strand van Bukkemose.


 
Zoals eerder gezegd zijn de weersvoorspellingen ver van geweldig, met een wind uit het noord – oosten en gedurende de drie dagen is het bijzonder laag water. Niet echt de ideale vooruitzichten om deze tarbot aan de vinnen te komen.


 
De derde dag zijn we zelfs verrast met een heus onweer recht boven ons. Snel naar de auto dus en de hengels plat op de weg. We hebben tegen beter weten in nog twee uur gevist na het onweer en hebben zoals verwacht geen teken van leven aan de vliegenlat gezien of gevoeld.


 
Ook op de beide andere stranden is er geen tarbot gevangen, al hebben we wel een mooie attack op de vlieg gehad. Helaas zullen we nooit weten welke vis het heeft voorzien op onze vlieg. Onze droom om een tarbot aan de vliegenlat te vangen, blijft voorlopig nog even een droom. Wel hebben we afgesproken om dit volgend jaar, onder betere omstandigheden nog eens over te doen. Deel twee krijgt zeker een vervolg. Verder willen we jullie de prachtige vliegen voor de tarbot van John niet onthouden.


 
Tarbot uit een andere sessie met de kayak.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
‘Pike-Triangle’: Deel 2
Willem Moorman -