image description

Met De Vissende Hollander naar Spanje

Visreisbureau De Vissende Hollander biedt zowel voor de karpervisser als voor de roofvisser een zestal aantrekkelijke bestemmingen in Spanje.  

Door de aangename temperaturen in het voor- en najaar is dit vakantieland in deze perioden zeker een bezoekje waard.

Enkele voorbeelden uit het aanbod:
 
Casa Pescadores
 
Via een echte Spaanse weg bereik je een mooi vissershuis aan de oever van een enorm stuwmeer welke geschikt is voor zeven personen.
 
Met een echte Spaanse weg bedoelen we dat ook letterlijk want de laatste vijf kilometers gaan over een onverharde weg met stenen en rotsen. Maar ja, als de Spanjaarden eroverheen kunnen, waarom wij dan niet? Kwestie van rustig rijden en dan lukt het prima.
 
Na deze spannende rit (je zult merken dat hoe vaker je hem rijdt, des te sneller je hier durft te rijden) kom je dan ook in een wel verdiend paradijs. Slechts een tiental huisjes aan de waterkant waarvan de meeste niet eens bewoond zijn m.u.v. de weekenden voor de vakantie.
 
Het huis zelf staat ongeveer 20 meter vanaf de waterkant (afhankelijk van welke periode je gaat, aangezien het een stuwmeer is, kan dit in de zomer zo’n vijftien meter meer zijn) en biedt de mogelijkheid om vanuit het huis te vissen.
 
Orellana is 5000 hectare groot en zeer helder waardoor je er ook spectaculair kunt duiken. Het uitzicht vanaf het terras is onbetaalbaar. De woeste ruige bergen op de achtergrond maken het sfeertje compleet. De landtong waarop het huis zich bevindt is uitermate rustig. Je waant je dan ook alleen op de wereld. Een plek waar de tijd jaren heeft stil gestaan.
 
Het stuwmeer Orellana (Extremadura)
Wanneer je de oprit naar beneden loopt kom je aan bij het meer zelf waar je ook uitstekend kunt zwemmen. Het meer heeft als enig Spaans binnenwater de 'blauwe vlag’. Het is een van de schoonste Europese wateren. Omdat het een stuwmeer is, zijn er ook veel verschillende dieptes te vinden, zelfs vlak voor het eigen huis tot wel zeventien meter diep.
 
Qua visserij kun je hier vissen op karper, black bas, snoek, Amerikaanse kanaalmeerval.
 
Het is eventueel mogelijk om uitrustingen te huren. Neem hiervoor contact met De Vissende Hollander op. Wel adviseren wij te allen tijde om jouw eigen werpmolens en beetsounders mee te nemen. Ook zitten er veel rivierkreeften in het water. Hierom is een extra voorraad aan krimpkous zeker een aanrader. 
 
De omgeving
Het Orellana stuwmeer in de provincie Extramadura is de laatste van de drie grote stuwmeren die het peil van de Guadiana-rivier regelen (gezien vanaf de plek waar deze Extremadura binnenkomt) en ligt tussen de streken La Serena en Vegas Altas del Guadiana (beiden provincie Badajoz). In het landschap domineren de stilstaande wateren van het stuwmeer, geflankeerd door halfhoge gebergtes (Sierra de Pela, 724 meter, Sierra del Castillo, 697 meter) die uitsteken boven de grote oppervlaktes. In het dorpje Orellana la Vieja, vlakbij de woning, kun je de Spaanse cultuur opdoen of 's avonds naar de leuke barretjes en restaurants gaan. Ook in de haven zijn restaurants en in de zomermaanden worden hier verschillende activiteiten gehouden.
 
Casa Argos
 
De extreme verschillen tussen de mooie luxe accommodatie Casa Argos vlakbij het water en de ruigheid van het omliggende terrein, is een lust voor het oog.
 
Deze locatie is uitermate geschikt voor gezinnen. De luxe accommodatie met zwembad biedt veel genot.
 
Casa Argos voldoet aan alle Nederlandse eisen, zoals boxspring bedden, een uitgebreide keuken, WIFI, Nederlandse tv, enz. Ook ligt het dorpje Orellana la Vieja op rijafstand. In het dorpje kun je genieten van de lokale cultuur, eten in restaurantjes en in het hoogseizoen zijn er verschillende activiteiten bij de haven. 
 
 
Je kunt de mooie Casa Argos villa boeken met een water van 5084 hectare in de achtertuin en voortuin!
 
Casa Texas
 
Casa Texas ligt op tien minuten van het centrum van Orellana la Vieja.
 
Door Spaanse wildernis omgeven en dichtbij het immense stuwmeer Orellana in de provincie Extremadura. Orellana is maar liefst 5000 hectare groot! Deze schitterende accommodatie biedt slaapgelegenheid voor zeven personen. Casa Texas heeft een luxe zwembad met ligstoelen en een barbecueplaats met uitzicht over het indrukwekkende landschap. Je wordt vriendelijk ontvangen door de beheerder die meertalig is.
 
 
Het huis is volledig ingericht volgens de Spaanse normen:
* Een volledig ingerichte keuken met koelkast
* Schotelantenne met Spaanse zenders
* Linnen en beddengoed is aanwezig
* Je dient zelf badlakens, handdoeken en theedoeken mee te nemen
* In de woonkamer heb je tv en een houtkachel / haard
* Hout is volop aanwezig 
 
Je kunt de mooie Casa Argos villa boeken met een water van 5084 hectare in de achtertuin en voortuin!
 
Hierdoor is het mogelijk om met de vliegtuig naar Sevilla of naar Madrid te vliegen en voor weinig een auto te huren om jouw weg naar Orellana la Vieja te vinden.
 
Wel zul je zelf werpmolens en baitsounders mee moeten nemen. 
 
 
De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kristof Houbert wint Open NK Matchvissen
Willem Moorman -
image description
Met krachtig slipsysteem
Willem Moorman -