image description

Mercury Marine presenteert nieuwe 40-115 pk stuurknuppel

Een ergonomische, comfortabele, responsieve en adaptieve stuurknuppel die de stuurervaring verbetert.

Mercury Marine presenteerde tijdens boot Düsseldorf haar nieuwe innovatieve stuurknuppel die de stuurervaring van een boot verbetert. Deze nieuwe 40-115 pk stuurknuppel is compatibel met viertaktbuitenboordmotoren van Mercury in de pk-klasse van 40 tot 115 pk.

Aan het begin van het ontwikkelingsproces van deze 40-115 pk stuurknuppel werd er in de eerste plaats naar de booteigenaars geluisterd. “Uit ons uitgebreide onderzoek bleek dat booteigenaars op zoek zijn naar geavanceerde voorzieningen voor het aanpassen van de bediening van de stuurknuppel aan hun individuele behoeften. Daarom ontwikkelde Mercury deze ergonomische, comfortabele, responsieve en adaptieve stuurknuppel die de stuurervaring verbetert. Onze nieuwe 40-115 pk stuurknuppel is veel meer dan een comfortabele stuurinrichting. Het is een gesofisticeerd besturingssysteem voor de buitenboordmotor”, zegt Kevin Hockerman, Associate Category Manager bij Mercury.

Aanpassingsmogelijkheden stuurknuppel

De nieuwe stuurknuppel van Mercury biedt de meeste aanpassingsmogelijkheden van alle verkrijgbare stuurknuppels. Dankzij deze flexibiliteit kan de booteigenaar de stuurknuppel even comfortabel bedienen met zijn rechterhand als met zijn linkerhand. De 40-115 pk stuurknuppel is de enige stuurknuppel waarbij niet alleen de schakelhendel van kant kan worden veranderd, maar ook de draairichting van de gasgreep kan worden aangepast aan de voorkeur van de booteigenaar. De stuurknuppel kan zijdelings worden versteld tot maar liefst 18 graden bakboord en stuurboord vanuit het midden. Zo kan de booteigenaar ook de verticale hoek van de greep verstellen dankzij een automatisch kantelvergrendelsysteem of een knop voor microverstellingen van de hoek van de neergaande stop.

Al deze verstellingen – samen met het ontwerp van andere snufjes en bedieningen – vormen de meest aanpasbare stuur- en gasbediening die aan de lichaamsbouw en de houding van de booteigenaar kunnen worden aangepast.

Al deze verstellingen – samen met het ontwerp van andere snufjes en bedieningen – vormen de meest aanpasbare stuur- en gasbediening die aan de lichaamsbouw en de houding van de booteigenaar kunnen worden aangepast.

De innovaties van deze stuurknuppel zijn echter niet beperkt tot ergonomie. De 40-115 pk stuurknuppel wordt standaard geleverd met de regeling voor langzaam varen van Mercury, waarmee de booteigenaar precieze sleepsnelheden kan instellen met behulp van een knop om de snelheid in stappen van 10 TPM te verhogen of te verlagen (andere merken bieden minder precieze intervallen van 50 TPM). Nieuw voor Mercury-stuurknuppels is het geïntegreerde motorwaarschuwingsdisplay met visuele en hoorbare waarschuwingen voor motorolie, temperatuur, elektrische en andere, minder ernstige fouten, of als het noodstopschakelaarkoord van de bestuurder is losgeraakt. Als primeur wordt extra een verwarmde greep aangeboden die drie warmteniveaus heeft voor gebruik in koude weersomstandigheden.

Compatibel

Mercury’s nieuwe 40-115 pk stuurknuppel is compatibel met de EFI-viertaktmotoren van 40 en 60 pk gebouwd vanaf 2006 en motoren van 80 en 115 pk gebouwd vanaf 2014.

Voor meer informatie kun je terecht op www.mercurymarine.com.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -