Mega Shad 200

Persbericht Spro

Mega Shad 200 getest

Door Jeroen Knegt 

Tijdens het doorbladeren van de Spro-catalogus werd mijn aandacht gegrepen door een nieuwe shad die er op het eerste oog zeer interessant uit zag. Na een korte zoektocht heb ik deze bemachtigd en kon eigenlijk niet wachten om er mee te gaan vissen.

De Mega Shad 200 heeft een lengte van maar liefst 20 centimeter en een mooie, brede schoepstaart. Het materiaal is mooi soepel rubber/silicone en dat zijn kenmerken die ik juist zoek in een shad. Tja... en dan maar wachten om met een beetje fatsoenlijk weer de Mega Shad 200 te gaan testen tijdens deze korte dagen met veel, heel veel regen.


Verkrijgbaar in acht, bewezen vangende, kleuren.


De test
Zaterdag 17 januari. Superweer, eigenlijk geen tijd, maar na alle drukte toch nog even snel naar de waterkant. Even twee uurtjes aan de slag met deze shad. Voorwaarde voor mij moet zijn dat de shad goed flankt en dat hij bij langzaam indraaien (helemaal in deze tijd van het jaar) een mooie waggelende actie laat zien. En dat doet de Mega Shad 200! Wat een supermooie actie en wat is hij tergend langzaam binnen te vissen.

Het duurde dan ook niet lang voor de eerste rover de verleiding niet kon weerstaan. Vol overtuiging dook er een groenjas op en zette zijn tanden in het rubber. 





Voorzien van een brede schoepstaart voor een schitterende, zijdelingse actie.

Mega shad – mega kleur
De shad is leverbaar in de volgende kleuren:
• Champagne Gold
• Sexy Blue Back
• Sexy Gold Back
• Yellow Punch
• Olive Orange
• Red/Green Cab
• Black White
• Golden Muscat

Tijdens het testen heb ik voornamelijk met de natuurlijke kleuren gevist, waaronder de Sexy Blue Back en de Black White. Het water waar ik de shads heb getest is erg helder. Ik kies dan vaak voor natuurlijke kleuren.

Toch kan juist een kleur als Yellow Punch of Red/Green Crab dressuurdoorbrekend zijn. Zorg ervoor bij aanschaf dat je juist wat tegengestelde kleuren koopt. Laat de ‘veilige’ kleur ook eens los en kies eens voor een kleur die je niet snel zou kopen. Denk eens anders dan anderen. Succes gegarandeerd in je thuiswater.

Montage
Kijkend naar de montage van haak en stinger kun je bij de Mega Shad 200 kiezen om mét of zonder stinger te vissen. Voor mijn test heb ik de Mega Shad 200 zowel met een lange als met een korte haak uitgeprobeerd.


Vissend met een loodkop haakmaat 18/0, 15 gram en zonder stinger.


Met een loodkop op haakmaat 18/0 is goed te vissen zonder stingermontage. De haak zit mooi ver naar achteren en hierdoor mis je weinig vis. Zelf vind ik het prettig vissen zonder stinger. Je hebt immers geen gedoe met een dreg in de bek van de snoek bij een vangst.

Kies je voor de tweede montage met een wat kortere haak, dan is het noodzaak een stinger te monteren. Monteer de stinger niet te ver richting de staart. Hou het laatste streepje aan op de bovenkant van de shad als montagepunt voor de stinger. Monteer je de stinger te ver naar achteren, dan kan dit ten koste gaan van de mooie waggelende actie van de staart.



Beide montages naast elkaar: loodkop met korte haak mét stinger en loodkop met lange haak zonder stinger.

Conclusie:
De conclusie kan voor mij kort zijn: voor mij is de Mega Shad 200 een toppertje erbij in mijn bak met rubber voor snoek.




Volledig gegrepen.


Vis je op snoek, dan zeg ik... aanschaffen!


En ik durf wel hardop te zeggen: met vangstgarantie!

Onderstaand zie je de Mega Shad in actie onder water:



Succes!

Voor meer informatie over de Mega Shad, klik hier.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -