image description

Meervalbestemmingen van De Vissende Hollander

Via het visreisbureau De Vissende Hollander kun je in meerdere landen op meerval vissen. 

De rivier de Ebro is een rivier van 925 kilometer en ligt geheel in Spanje. Deze begint in het Cantabrisch gebergte en stroomt via de Pyreneeën en het Iberisch Randgebergte naar de kust, waar hij uiteindelijk uitmond in de Middellandse Zee. Misschien is de Ebro wel één van de visrijkste rivieren van Europa. Met een meer dan goed bestand aan karper, snoekbaars, black bass, barbeel, ruisvoorn en meerval.

 
In het stadje Caspe heeft De Vissende Hollander een aardige en vakkundige Nederlandse gids gevonden die hier nu woont.
 
Een gids met geweldige ervaring. Karpers tot over de 50 pond en meerval tot ruim over de twee meter en zwaarder dan 100 kilo, zijn via zijn hulp en aanwijzingen gevangen.
 
Er zijn meerdere accommodaties beschikbaar, zoals appartementen, studio’s of vakantiewoningen zowel in Caspe als Chiprana. Afhankelijk van jouw wensen en de grote van de groep wordt samen met jou de beste accommodatie uitgekozen. Maar voor welke accommodatie je ook kiest, je hebt deze voor jouw gezelschap/gezin/jezelf alleen.
 
Er verblijven tijdens jouw vakantie géén andere gasten in dezelfde accommodatie.
 
Tsjechië
Nog geen 1000 km rijden en je bevindt je al bij Catlake Pohan nabij Praag in Tsjechië! Ja… je leest het goed! Tsjechië ligt dichterbij dan je denkt!
 
Catlake Pohan is eigendom van de bekende visser, filmer en auteur Jakub Vagner.
 
Hij merkte dat de vraag naar het vissen op sensationele meervallen erg groot was. Dit op allerlei manieren van spinning tot boeien vissen tot zelfs vanuit een bellyboot aan toe! Een geweldige ervaring en beleving om een meerval te vangen van 256 cm, recht onder je flippers!
 
Op Catlake Pohan hebben de meervallen een geweldig gemiddeld gewicht van 50 kilo!
 
Er zijn 150 meervallen uitgezet. En wij mogen je met zekerheid vertellen dat er zelfs vijftien meervallen zijn die meer dan 100 kilo wegen! 
 
Op dit moment staat het record hier op maar liefst op 120 kilo.
 
Kun je je dat voorstellen? De klap in je hengel, die brute kracht, de lijn die van de spoel wordt getrokken, tijdens het drillen verzuurde armen en langzaam maar zeker verschijnt er een monster aan de wateroppervlakte!
 
 
Italië
Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk bij locatie De Po. De Po is een immense rivier in Noord-Italië van maar liefst 652 kilometer lang! Aan de Po is een mooi vakantiepark gesitueerd met twee zwembaden, grillroom, bar etc. welke alles biedt voor de sportvisser maar ook voor de gehele familie. 
 
Er zijn diverse boten te huur per dag of per week (pontonboot Laguna of Omega). Hierdoor kun je actief vissen gedurende de dag. Op meerval, karper, snoekbaars of wat je maar zou willen. Voor deze mooie boten dient er contant een borg van €150,- betaald te worden op locatie.
 
De ponton/de omega of de laguna boten zijn vanaf € 70,- per dag per persoon te huur (minimaal 2 pers). Benzine wordt achteraf verrekend. Bij meer personen en meer dagen zal de prijs in verhouding goedkoper zijn. Neem contact op voor een gepaste prijsopgave.
 
Hier zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in een hotel of Bed en Breakfast. De Vissende Hollander kan je hierbij helpen, alleen zul je zelf de uiteindelijke reservering moeten doen bij de overnachting die jouw voorkeur heeft. 
 
In de omgeving kun je naar verschillende schitterende locaties om de Italiaanse cultuur te bezichtigen. Uiteraard kun je ook naar het strand gaan zoals naar Rosolina Mare, Chioggia, Sottomarina, Lido di Spina (Lido di Comacchio) etc.
 
 
Al deze meervalwateren kunnen bevist worden via Reisbureau De Vissende Hollander.
 
De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995