image description

Meerval van 265 cm tijdens Wild Cat’z Adventure

Meerval van 265 cm tijdens Wild Cat’z Adventure Weeks bij Wallerwelt in Italië!

Op vrijdag 6 april werd een droom bewaarheid voor Philipp Rehberger, deelnemer aan de Wild Cat’z Adventure Weeks. De sportvisser wist een 265 centimeter lange meerval te landen op de overstroomde gedeelten van de rivier de Po in Italië, een vis met een geschat gewicht van 130 kilogram.

De vangst betekende de vis van zijn leven. Philipp moest in een klein bootje eerst een harde dril zien door te komen, deze duurde zeker 25 minuten lang. De meerval zwom direct stroomopwaarts na gehaakt te zijn in nauwelijks 80 centimeter water. Dit is een typisch gedrag voor de grootste specimens, waarna ze minutenlang bewegingsloos op de bodem van de rivier kunnen liggen. 

De volledig parabolische blank van de krachtige Black Cat Wild Cat’z hengel wist de vis uiteindelijk weer in beweging te krijgen, waarna de dril in diep, snelstromend water voortgezet werd. Na de nodige zenuwachtige minuten kwam de vis voor de eerste keer aan het wateroppervlak. Philipp Rehberger en Patrick Haas, organisator van de Wild Cat’z Adventure Weeks, realiseerden zich toen ze de enorme kop van de vis zagen, dat hier een van de grootste meervallen gehaakt was die ooit met een hengel geland was. Patrick Haas gebruikte de meervalgreep en trok de vis, met hulp van Philipp Rehberger, aan boord van de 270 cm lange Zeepster Ultra dinghy.
 
Eenmaal op vaste bodem werd de meerval gemeten in aanwezigheid van meerdere getuigen, dit om de enorme afmetingen betrouwbaar te kunnen noteren, waarna de vis gefotografeerd werd.
 
De zeer grote specimen meerval werd gehaakt met een 5 grams U-Float rig. De onopvallende Black Cat Gripper enkele haak in een maat 1/0 maakte indruk met het uitstekende houvast in de bek van de meerval, ze wist de enorme druk tijdens de dril prima te doorstaan. 
 
Peter Merken en Patrick Haas, al vele jaren teamvissers voor de in Tostedt gevestigde hengelsportfabrikant Zebco Europe, organiseren meervalavonturen op de rivier de Po in Italië in samenwerking met Markus Eule’s ‘Wallerwelt’ sportviscentrum. De tours zijn gefocust op het doorgeven van praktische kennis aan deelnemers van de Wild Cat’z Adventure Weeks en aan het verkennen van nog onbekende gedeelten van het water. De professioneel georganiseerde tours leveren met regelmaat zeer grote meervallen op.
 
Voor verdere informatie:
www.team-black-cat.com
www.wildcatz.eu

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nieuw bij ons in de webshop!
Willem Moorman -