image description

Medewerker Voorzieningen & Visstandbeheer (m/v)

Sportvisserij Zuidwest Nederland is de regionale koepelorganisatie van 220 hengelsportverenigingen die samen ruim 160.000 sportvissers vertegenwoordigen.

Het werkgebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland beslaat de provincies Noord-Brabant en Zeeland en nagenoeg de hele provincie Zuid-Holland. Wij zoeken een: Medewerker Voorzieningen & Visstandbeheer (m/v) 32-36 uur.

 

Wat ga je doen?

Wij beheren en onderhouden, verspreid over ons gebied, vele honderden voorzieningen als vissteigers en trailerhellingen. Regelmatig doen zich ook kansen voor om nieuwe voorzieningen te realiseren, waarbij wordt samengewerkt met andere partijen. Dit alles vraagt om een duidelijke toekomstvisie en meerjarige beheer- en onderhoudsplannen, die jij opzet en coördineert. Daarbij werk je samen met vrijwilligers en stem je af met partijen als gemeenten en waterschappen. Je ondersteunt ook hengelsportverenigingen en soms ook andere partijen met vragen of projecten op het gebied van voorzieningen.
 
Een randvoorwaarde voor de sportvisserij is een goede, gedifferentieerde visstand. Jij ondersteunt hengelsportverenigingen bij activiteiten in visstand- en waterbeheer, in samenwerking met onze belangenbehartigers. Je werk bestaat daarnaast uit het vormgeven van het visstandbeheer in grotere wateren en het afstemmen met waterbeheerders over (beleids)plannen en projecten die te maken hebben met waterbeheer en vis. Je bent trekker van meerdere werkgroepen met vrijwilligers binnen onze organisatie, zoals de karperwerkgroep.

Wie zoeken wij?

We zoeken een kundige medewerker die zich thuis voelt in een divers en dynamisch werkveld! Enkele kernwoorden zijn verder: energiek, initiatiefrijk, verantwoordelijk, gestructureerd.
 
Wij zoeken iemand met ten minste HBO-werk- en denkniveau die visie heeft op de belangen van de sportvisserij, bij voorkeur met een technische of aquatisch-ecologische achtergrond. Begrippen als omgevingsvergunningen, Kaderrichtlijn Water en vismigratie zijn voor jou bekende kost. Kennis van en ervaring in de wereld van de sportvisserij is een pre, maar zeker niet leidend. Belangrijker vinden we dat je een teamspeler bent met een visie op het werkveld en op het werken met vrijwilligers. Een stevige persoon die helpt onze organisatie (nog) beter te maken, gericht op de belangen van onze grote en veelzijdige achterban. Iemand die nieuwe wegen vindt om samen met vrijwilligers, collega's en externe partijen onze sportvisserijvoorzieningen te beheren, viswater toegankelijk en bevisbaar te houden en planmatig visstandbeheer verder vorm te geven.
 
Ben je verder iemand die een uitvoerend boegbeeld wil zijn van onze werkgroepen maar die vooral ook in staat is enthousiasme over te brengen op vrijwilligers? Ben jij communicatief vaardig en een goede gesprekspartner voor bijvoorbeeld waterbeheerders en gemeenten? Treed je je werk gestructureerd en professioneel, maar met plezier en zeker ook met humor tegemoet? Solliciteer dan vooral!

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een organisatie in ontwikkeling, waarin jouw inbreng en positie belangrijk zijn. We verwachten veel van je en geven je de ruimte om zelf invulling te geven aan de ambities. Je vormt samen met collega’s een team dat als een blok staat voor onze achterban. Samenwerking met je collega’s staat daarbij hoog in het vaandel. Een groot deel van je taken zul je echter ook zelfstandig uitvoeren.
 
Wij bieden een veelzijdige functie met een afwisselend karakter, zowel qua inhoud als arbeidstijden, goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, een goede pensioenvoorziening en reiskostenvergoeding. Wij volgen de CAO van Sportvisserij Nederland. Het nader te formuleren voorstel voor salariëring hangt af van opleiding, ervaring, de tentoongespreide visie en toegevoegde waarde van de uiteindelijke kandidaat.

Hoe kun je reageren

Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur jouw brief, met motivering, en CV uiterlijk 21 oktober 2019 naar directie@sportvisserijzwn.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Björn Schutz, directeur van Sportvisserij Zuidwest Nederland, via telefoonnummer 06-10709798.