MAVER/Zammataro Team Nederlands kampioen

Persbericht MAVER/Zammataro

MAVER/Zammataro Team Nederlands kampioen  

Na er de laatste jaren er net naast te hebben gegrepen was het ditmaal meer dan raak; het MAVER/Zammataro team pakte met overmacht de titel van Nederlands Kampioen korpsen 2015. Het wedstrijddecor was het Voorns kanaal in Hellevoetsluis, een water met een gevarieerd visbestand waar voornamelijk de voorn en brasem de doorslag geven.  

Het team bestaande uit Patrick Mulder, John Vasse, Stefan Altena, John Mulder, Bert Aufderhaar, Leo Koot en Peter Post had een jaar lang toegewerkt naar deze belangrijkste teamwedstrijd op de nationale kalender.

Het verschil werd gemaakt door de wedstrijd te benaderen als een militaire operatie. Niet met grof geschut, maar gedisciplineerd en met chirurgische precisie werd de kennis opgedaan tijdens trainingen omgezet in netten vol vis.



Reeds drie dagen van tevoren was grotendeels iedereen aanwezig om de juiste tactiek uit te filteren. De verschillende sectoren verschilden onderling behoorlijk van elkaar en daarom kreeg elk deel van het kanaal individuele aandacht en een gerichte aanpak.

Centraal stond de visserij op de korte lijn voor (grote) voorn en de lange stok specifiek gericht op brasem. Voor beide vismanieren werden de techniek en tactieken uitgekiend na vele uren of beter gezegd dagen van training en discussie.



Onderdeel van de voornaanpak was het voeren van een gezonde hoeveelheid Zammataro hennep gekiemd en een kleine hoeveelheid Zammataro Super Voorn. Wat betreft de brasem was een grond/leem mengeling bestaande uit Eco Fishing Canal-Cup en Leichte Erde de ideale combinatie met een aanvulling van Zammataro Super Voorn.



Het vertrouwen was groot voor aanvang van de eerste wedstrijddag en niet misplaatst. In de vakken waar het nodig was werd met voorn een goede klassering veiliggesteld aangevuld met een eventuele bonusvis terwijl op de stuk met meer brasem overtuigend werd toegeslagen.



De keuze voor welke tactiek te hanteren werd sterk vereenvoudigd door de geweldige ondersteuning van de zes bankrunners. MAVER talenten Colin Besseling en Martijn Bakker aangevuld met Gert van der Veen en Henk Post vormden een cruciaal onderdeel van het succes door doorslaggevende informatie door te geven aan de vissers.



Met 14 klassementspunten (1, 1, 2, 3 en 7 punten) ging het team na dag 1 aan de leiding. Het gat met de achtervolgers was echter klein en nog niets was beslist. Er werd niet op de lauweren gerust en na de wedstrijd volgde intens en kritisch overleg over de uitkomst en verwachtingen voor dag 2.

Ondanks het goede resultaat werden bepaalde aspecten verfijnd en zo nodig aangepast en elke sector grondig geanalyseerd. Er was vertrouwen maar ook een gezonde dosis spanning voor de tweede dag.



Deze tweede dag begon stroef op sommige plekken maar al vrij vlot in de wedstrijd begon het team overal op stoom te komen. Na anderhalf uur konden de bankrunners melden dat in 4 van de 5 sectoren meegedaan werd om de vakwinst en slechts in 1 sector was er reden tot zorg. Uiteindelijk werd duidelijk dat de brasem tegen de verwachting in de doorslag zou geven.



De aanpak van het team werkte vrijwel perfect en na de wedstrijd sijpelden de positieve berichten binnen. In de moeilijkste sector werd een zwaarbevochten zesde plek veiliggesteld met kleine vis terwijl in de andere vier sectoren verwoestend werd toegeslagen met maar liefst vier eerste plekken!



Op dat moment was duidelijk dat de titel voor het MAVER/Zammataro team was. 24 punten over twee dagen is een vrijwel niet te overtreffen resultaat. De trots en blijdschap was enorm en de titel betekent rechtstreekse plaatsing voor het Wereldkampioenschap voor clubteams in Italië 2016. Die titelstrijd is in Ostellato op vrij korte afstand van het MAVER-hoofdkwartier in Bologna. Een extra motivatie om ook daar vol voor de titel te gaan.



Namens het team gaat er een dankwoord uit naar Michael Meyer (M&M Hengelsport en Timm’s), Michael Zammataro, MAVER, het begeleidingsteam en versdevase.nl.

Het gebruikte materiaal door het MAVER/Zammataro team op een rijtje:

  • Hengel: MAVER Topmatch 569 13 meter.
  • Kist: MAVER Z-Box.
  • Dobbers: Timm’s Bert 1 t/m 3 gram en de nieuwe Timm’s Mulder in 0,5 t/m 2 gram.
  • Lijnen: MAVER SMART 619 hoofdlijn in 0,148mm, Exel 57 in 0,10mm als onderlijn.
  • Elastiek: MAVER Dual Core 1,25mm en 1,50mm.
  • Voer: Zammataro Bert&Leo Super Voorn.
  • Leem/grond: Eco Fishing Canal Cup en Eco Fishing Leichte Erde.
  • Aas: Casters, muggenlarven, wormen en Zammataro hennep gekiemd.



 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -