Mark Huizinga en Coen Hansen in aflevering 6 Studio Vis TV

Persbericht Sportvisserij Nederland  

Mark Huizinga en Coen Hansen in aflevering 6 Studio Vis TV 

Aanstaande zondag zijn olympisch kampioen judo Mark Huizinga en zeeltspecialist Coen Hansen te gast in Studio Vis TV – dé sportvis-talkshow van Nederland. Dit duo staat garant voor de nodige vispassie: van de bootvisserij op de grote rivieren tot buitenlandtrips, en van succesvol zeeltvissen in onze talrijke stadswateren tot het snoeken met dood aas. Stem je televisie zondag om 9.30 uur dus af op RTL 7.

Bij het grote publiek is Mark Huizinga (41) vooral bekend vanwege zijn succesvolle judocarrière – met als hoogtepunt de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van 2000. Maar naast sportman is Mark ook een bijzonder gepassioneerd sportvisser en een waardig ambassadeur van de hengelsport.

Komende zondag vertelt de ex-topjudoka honderduit over zijn passie voor het vissen. Uiteraard komt ook zijn visserij ruimschoots aan bod, waarbij het bootvissen op rivierkarper en roofvis centraal staat.  


Mark Huizinga (l) en Coen Hansen te gast in aflevering 6 Studio Vis TV.

De tweede gast van aankomende zondag is Coen Hansen. Coen heeft zich de laatste jaren volledig toegelegd op het gericht vissen op zeelt – een vissoort die mede dankzij de verbeterde waterkwaliteit aan een sterke comeback bezig is.

In de uitzending van komende zondag doet Coen alle ins en outs rond zowel het ‘statisch’ als het struinend zeeltvissen uit de doeken. Montages, aas, stekkeuze en de potentie van onze stadswateren voor de zeeltvisser; het komt allemaal aan bod.

Voor het onderdeel ‘Vis TV in het land’ reist Robert de Wilt deze keer af naar de stuw en vispassage van Hagestein, aan de Lek bij Vianen. Vismigratie is namelijk één van de speerpunten van waterschapspartij Water Natuurlijk. Deze partij profileert zich als dé waterschapspartij met oog voor visstand en sportvisserij.


Robert de Wilt in gesprek met John Steegh, voorzitter waterschapspartij Water Natuurlijk.

In 2008 won Water Natuurlijk – mede dankzij de stemmen van veel sportvissers – de vorige waterschapsverkiezingen. Op 18 maart aanstaande zijn er weer nieuwe waterschapsverkiezingen, en daarom vragen we voorzitter van Water Natuurlijk John Steegh en kandidaat raadslid voor Waterschap Rivierenland Hennie Roorda waarom de stemgerechtigde sportvissers er op 18 maart goed aan doen voor Water Natuurlijk te kiezen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -