Marcraft heeft ze op een rijtje


Marcraft heeft ze op een rijtje

Ruim 2 jaar geleden testte Total Fishing de eerst gebouwde Marcraft visboot. Een puur Nederlands ontwerp/product naar eigen inzichten gebouwd, waarbij geen concessies werden gedaan aan de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Bijzondere kenmerken waren de dikte van het gebruikte, zeewater bestendige aluminium en het feit dat de boot geheel gelast was.

Die twee elementen moesten de Marcrafts zich doen onderscheiden van de concurrentie. Er was een eerste contact tussen Martin Frankena, bedenker en bouwer van deze boot, en Total Fishing over een uitgebreide test, waarbij de boot op de pijnbank zou worden gelegd. We hadden Martin gewaarschuwd dat de test ook nadelig kon uitvallen en dat we dat dan ook zouden vermelden, dus de keuze was aan hem. Na enkele dagen bedenktijd belde hij dat hij de confrontatie aandurfde…..

Het bleek de juiste keuze want het toen nog allereerste exemplaar wist al het predicaat “Uitstekend” te verdienen en dat was een geweldige prestatie voor de mannen uit Friesland, want een boot bouwen is één,  maar eentje die daarbij ook nog eens uitstekende vaareigenschappen heeft is een heel ander verhaal.




Vanaf die eerste test begon „het’ te lopen zoals Martin vertelt,  en nu ruim 2 jaar verder staat er een bedrijf dat klinkt als een klok die iedere week een complete afgebouwde visboot aflevert. Maar liefst 7 mensen werken full time in drie afzonderlijke bedrijfsruimtes aan „hun“ boten waar het lassen, spuiten en afbouwen inmiddels volledig in eigen beheer wordt gedaan en waar iedere medewerker zich met hart en ziel bij betrokken voelt.  Iedere boot wordt met de grootste zorg afgebouwd en dat allemaal in overleg met de klant die echt Koning is daar in Leeuwarden!

Ondanks de positieve test waren er ook wat aanmerkingen die genoemd werden door de testers van Total Fishing en dat was met name het backtrollen wat beter kon. Ook de lasnaden konden strakker Door Marcraft werden deze op-en aanmerkingen, maar ook die van hun klanten, voortdurend meegenomen in de doorontwikkeling van hun boten.  Om de lat steeds hoger te kunnen blijven leggen werd er ook een nieuwe ontwerper en lasser(s) aangetrokken waardoor de kwaliteit op een ongekend hoog niveau kon worden  gebracht.

Ook werd continu doorgewerkt aan het ontwerpen van nieuwe modellen die aan de lijst van mogelijkheden konden worden toegevoegd. Ook vielen er modellen af en nu zijn ze zover dat ze voor hun gevoel een fantastische én complete range boten in de markt hebben gezet, die niet alleen de vergelijking met alle concurenten ruimschoots kan doorstaan, maar ook voor iedere sportvisser de juiste boot(lengte) bevat. Daarnaast kan ook nog eens 100 % maatwerk worden geleverd op de gedetailleerde afbouw van de boot, waarbij de klant zelf kan beslissen hoe of wat hij wil.

De range Marcrafts omvat nu 5 verschillende modellen en wel de


De 410 Challenger

De 440 Fishing

De 440 Pike Master

De 496 lake Hunter

De spiksplinternieuwe (!) Marcraft 535



Voor de nieuwe 535 moet de naam nog bedacht worden. Wellicht dat we dat middels een prijsvraag via Total Fishing zullen gaan doen. Binnenkort zal de eerste nieuwe 535 aan een klant afgeleverd worden en de verwachting is dat u ook binnen andere landen in Europa de Marcrafts steeds vaker op het grote water zult tegenkomen. O.a. in Ierland wordt er al met veel  enthousiasme gevist vanuit deze  in Nederland gebouwde visboten.



Kortom er lijkt een zeer goede toekomst weggelegd voor dit Nederlandse product waar we met z’n allen best een beetje trots op mogen zijn! Komend voorjaar zullen we de laatste modellen nog eens aan een stevige test onderwerpen. Uiteraard kunt u dit tzt lezen op Total Fishing. 
Klik hier voor meer info over de Marcraftboten     


  

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Vernieuwde Busters
Marc Borst -