image description

Man in Sluis aangehouden met 81 zeebaarzen in vier tassen

De politie Zeeland heeft in de nacht van zondag op maandag in de gemeente Sluis een man aangehouden die 81 zeebaarzen met zich meedroeg. Hij had de vissen verdeeld over vier grote IKEA-tassen.

De Rotterdammer zei de agenten dat hij de vissen had gevangen in België. De agenten geloofden zijn verhaal niet en hebben de man aangehouden, maakte de politie maandag bekend.

Vissers mogen in Nederland vanaf 1 oktober nog maar één zeebaars per persoon per dag vangen voor eigen consumptie, omdat het slecht gaat met de zeebaarzen in Nederland.

De politie heeft een onderzoek naar de man en zijn 81 zeebaarzen ingesteld. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten de in beslag genomen vissen te doneren aan vogelopvang De Mikke in Middelburg.

'Stropers op Nederlandse wateren zijn serieus probleem'
Een woordvoerder van Sportvisserij Nederland laat in een toelichting weten dat er veel gestroopt wordt in de Nederlandse wateren. "Het is een serieus probleem", legt hij uit. "Zeebaars doet op de zwarte markt al snel 10 euro per kilo." De politie doet haar best om te handhaven, beklemtoont hij. "Maar dit dossier heeft geen hoge prioriteit."

Nederland telt zo'n 50.000 sportvissers die soms op zeebaars vissen. "Maar de meesten zetten de vissen na het vangen gewoon weer terug in het water", legt de zegsman uit.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Ierse monsters vanuit de kayak deel 1
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 375
Willem Moorman -