Maasmeerval in VisTV

Persbericht Sportvisserij Nederland

Maasmeerval in VisTV

Voor hun 11e en voorlaatste vistrip van de serie Vis TV 2012 vissen Ed en Marco op meerval in de Maas net over de grens met België. In Nederland is deze vissoort nog steeds beschermd, maar zal naar verwachting nog dit jaar worden overgeplaatst naar de Visserijwet. Vanaf dat moment kunnen sportvissers ook in Nederland gericht op meerval gaan vissen.

De Maas kent inmiddels een flink bestand aan grote en minder grote meervallen. In België mag je wel al op deze vissoort vissen. Daarom vormt de Maas bij Luik aan haar prachtige natuur een ideaal decor voor een spannende visserij op Europa’s grootste zoetwaterroofvis. Maar, of dat lukt en hoe en met welk materiaal je deze veelvraten daar dan wel moet vangen weet je pas als je komende zondag 27 mei kijkt naar Vis TV.

Vis TV is een initiatief van Sportvisserij Nederland en Tangram Media. Elke zondagmorgen om 9.30 uur is Vis TV te zien op RTL-7, terwijl de herhalingen steeds op zaterdagmiddag om 13.00 uur op deze zender zijn te zien en RTL-4 Vis TV ook nog eens op de zaterdagmorgen om 7.00 uur vertoont.