Maand review Fox Rage

 

FOXRAGE

Maandelijks zullen we met snoekvisser Hilco van Nuil en Daan Verbruggen van Fox Rage een specifieke visserij onder de loep nemen of
gewoon eens wat interessante producten uitlichten.


Voor de maand februari wordt de doodaasvisserij onder de loep genomen, een visserij die Hilco van Nuil past als geen ander!

Hilco van Nuil aan het woord over dood aas vissen.
Hilco van Nuil aan het woord over dood aas vissen.
 
Een man die zijn sporen wel verdiend heeft!Een man die zijn sporen wel verdiend heeft!

STATISCH Voor de statische dood aas visserij op de bodem worden veelal karperhengels gebruikt, de set-up is nauwelijks van een karpervisser te onderscheiden.

Op zich zijn karperhengels een goede keuze, maar tegenwoordig zijn er ook betere alternatieven.
Zeker wanneer je er vaak op uit trekt om statisch met dood aas te vis.

Speciale swingers voor het doodazen; deze zorgen voor de minste weerstand bij het oppakken van de aasvis!

Speciale swingers voor het doodazen; deze zorgen voor de minste weerstand bij het oppakken van de aasvis!

Doodaastijd! Speciale hengels voor het statisch doodaasvissen zijn absoluut de moeite waard!Speciale hengels voor het statisch doodaasvissen zijn absoluut de moeite waard!

HENGELS 
In de nieuwe Fox Predator serie dood aas hengels zijn de 3.60 meter lange 2.75 lb en 3.25 lb variant erg geschikt voor het vissen vanaf de kant.

De 3.25 lb is geschikt voor de grootste aasvissen en verre afstanden, daar waar de 2.75 lb meer een allround hengel is voor de kleinere aasvissen op minder grote afstanden.

DADAEr wordt ook rekening gehouden met de bootvisser. Kortere hengels zijn prettig in de boot, aan jou de keuze of je een reel- of molenhengel wil.

BOOTHENGEL Overigens zijn voor vanuit de boot zijn ook 10 voet versies beschikbaar (met triggergreep voor een reel of de normale voor de molen), de maat van deze 3 meter lange hengel maakt het makkelijk om de snoek te landen als je vanaf de boot vist.

Kortere hengels zijn met het landen van snoek erg praktisch in de boot.Kortere hengels zijn met het landen van snoek erg praktisch in de boot.
 
sda

Hengels die speciaal voor de doodaasvisserij ontworpen zijn hebben grote voordelen!

VOORDELEN Waarom deze hengel en geen karperhengel? Welnu, de blank is speciaal voor de dood aas visserij ontworpen.

Hilco legt uit: “We hebben het bovenste deel van de blank behoorlijk zacht en gevoelig gemaakt, tot het derde oog. Daarna is de blank strak met flink wat body.

Na een aanbeet kun je door de zachte en gevoelige top strak draaien tot de top mee geeft op de snoek en dan aanslaan.

Door de stevige body gaat het zetten van de haak stukken makkelijker dan met een standaard karperhengel.

Die dempen namelijk vaak in de body waardoor de haak zetten een probleem kan zijn. Uit mijn vangstgegevens blijkt dat er 20% meer vis blijft hangen na het aanslaan, puur door deze hengels!”

Een significant verschil, waarbij Hilco wel de kanttekening plaatst dat alle schakels perfect op elkaar afgestemd dienen te worden.

popop

Vraag in de winkel om een SP, een molen met extra spoel!

DYNEMA/GEVLOCHTEN Als we het nu toch over de overige schakels hebben; gebruik een gevlochten hoofdlijn! 26/00 is de dikte die ik het fijnst vind. 

Wanneer de buitentemperatuur ver beneden vriespunt is kan je ook met nylon vissen omdat je anders met bevroren lijnen te maken krijgt 35/100ste is dan echter wel nodig.

Tip: wanneer je bijvoorbeeld een Fox Eos 7000  of de Eos baitrunner molen koopt, vraag de winkelier dan om een SP te bestellen, oftewel eentje met een spare spool, zodat je één spoel met nylon en één spoel met gevlochten lijn kunt vullen.

pola

Minstens zo belangrijk als een goede hengel; een goede onthaakmat!

LIEFDE
En na de landing natuurlijk een beetje liefde voor de snoek want stenen en takken zijn zeer schadelijk voor deze prachtige vissen. Deze mat uit het karperassortiment is op te vouwen en compact mee te nemen. Wel zo handig!

ssZowel kant-en-klaar als doe-het-lekker-zelf materiaal is verkrijgbaar!

ONDERLIJN Voor het jaar 2016 is de complete range Fox Rage Predator end tackle vernieuwd. De kant-en-klare takels zijn van perfecte kwaliteit, maar ook voor de doe-het-zelver zijn alle losse materialen beschikbaar.

Een bekend euvel van veel doodaasvissers is; hoe berg je praktisch doodaasonderlijnen op? Dit is het antwoord! Tot 20 onderlijnen passen prima in deze rigbin.

Een bekend euvel van veel doodaasvissers is; hoe berg je praktisch doodaasonderlijnen op? Dit is het antwoord! Tot 20 onderlijnen passen prima in deze rigbin.

r

De los verkrijgbare X-Strong Powerpoint Trebles zijn extreem sterk. Een maat 4 dreg kan dezelfde krachten weerstaan als een normale 1/0 dreg! De haakpunt is bewust recht gehouden, in plaats van naar binnen gebogen, om een snelle inhaking te bewerkstelligen.

ANDEREN LAZEN OOK