Lucky Luc’s vangstverwachting maart 2013

Lucky Luc's  vangstverwachting maart 2013

Terugblik februari 2013. De kou in ons land bleef ook in februari weer regelmatig terugkomen. Deze is van grote invloed op de watertemperatuur waarop vissen reageren met hun koudbloedig gestel . Te samen met een veelal oostnoordoostenwind maakte dit het vissen aan zee voor de visser  niet prettiger.


In de getijdenstroom viel er nog een visje te vangen.

Gelukkig kon ik zelf even de kou ontvluchten naar het schitterende Gran Canaria waarvan nog een special volgt om u te laten zien dat dit een zeer bereikbare visbestemming is voor de gewone man (ook ik dus !)  om uw droomvis te vangen.


Soms een dikke vijfdradige meun.

Toen ik half februari weer op de pier terugkwam om mijn hengels weer het zoute water te laten proeven waren de vangsten al behoorlijk teruggelopen. Maar gelukkig kreeg je op de visdag wel regelmatig aanbeten en dat is wel zo belangrijk voor de moraal.


Meestal  kleine schar die al moeite had met haakmaat nr. 4.

Meestal wat kleinere scharren die moeite hadden om zich vast te bijten aan haakmaat nr. 4. Geeft niet hoor, als die toppen maar regelmatig in beweging zijn .


En gelukkig af en toe een leuke voor de pan of  kleine rookoven.

De aanwezige vis verzamelde zich al wel op de wat diepere plekken van de Noordpier en tegen de blokken aan waar altijd nog wel wat voedsel te vinden is. Gelukkig kon ik iedere sessie nog met een bakmaaltje afsluiten maar dat was zeker niet bij iedereen het geval.

 
Het werd ook steeds rustiger met vissers op de pier ook al kon je toch een heerlijke dag treffen qua omstandigheden.

Vooruitblik maart 2013
De maand maart is een lastige qua kantvisserij. Meestal is het kustwater te koud geworden om nog een leuk maaltje vis te verschalken vanaf een van onze kantstekken en in mijn geval de Noordpier.


In maart verwacht ik niet heel veel vis op de Noordpier  maar meer  dat we de gulletjes weer tussen de blokken uit moeten pulken.

Gelukkig zag ik nog steeds vis verschijnen op mijn foto's van vorig jaar. En aangezien het vissen aan zee meer is dan alleen maar vis vangen blijft het de moeite om het af en toe te gaan proberen.Mijn vangsten bestonden meestal uit wat gul tussen de blokken en een enkele bot.


Hopelijk niet al te veel van deze mistige dagen maar daar komen we waarschijnlijk door de temperatuursverschillen tussen lucht en water niet omheen.

De schar was toen compleet vertrokken naar dieper water maar kwam gelukkig later weer terug. Maar alles hangt een beetje af van de warmte in het voorjaar die de watertemperatuur zal gaan beinvloeden en weer voedsel onder de kant zal brengen waar de vissen op azen.


Maar gelukkig biedt het Noordzeekanaal een prachtige uitwijkmogelijkheid voor vaak zeer mooie wijtingen en een leuk maaltje vis. Let op de minimummaat van de wijting van 27 cm . Er vindt regelmatig controle plaats ! Als het meezit vangt u genoeg maatse vissen. Maar het blijft vissen !

Een goede uitwijkmogelijkheid om toch uw hengeltoppen in beweging te laten komen is het Noordzeekanaal waar in deze maand gewoon goed te vangen is . Meestal grotere wijtingen dan dat u dit jaar in het buitenwater hebt gezien. Op naar de lente om steeds meer viskleding weer uit te kunnen trekken !

Ik wens u een prettig verblijf aan de zoute waterkant

Visgroet van Lucky Luc Mom      

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -