Lucky Luc op zout 77

Lucky Luc op zout 77

Eindelijk werden we eens verwend met een aantal prachtige lentedagen afgelopen week. Heerlijk genieten dus aan de waterkant. Volgens de huidige weerberichten helaas van korte duur maar ondanks dat toch een leuk voorproefje!

De wind keert  helaas weer terug naar de noordoost hoek. Slecht voor stabiel lenteweer. Weer even terug naar de winter dus, maar de lente komt eraan.

Noordpier update:
Dankzij het mooie weer toch weer een sessie ingepland op mijn vertrouwde locatie de Noordpier. Eerlijk gezegd een beetje tegen beter weten in want de vangstberichten waren niet echt om over naar huis te schrijven,maar vissen is natuurlijk meer dan alleen vis vangen.


Voor vis ben je nu echt afhankelijk van de getijdestroom

Anders had vissen wel 'vangen' geheten. Wil je een dagje op zee vissen dan heb je keuze genoeg! De vis blijkt momenteel vrijwel alleen actief als er een lekkere getijdestroom loopt. Rond de diepere gaten links en rechts van de Noordpier is echter altijd wel een visje te vangen..


Helemaal geen slecht formaat maar geen vlees aan de graat

Dicht bij de blokken krijg je nu nog verreweg de meeste aanbeten. Meestal gaat het dan om minigulletjes maar af en toe ook een veertiger of zelfs een vijftiger.

 
Deze bot had geen moeite met haakmaat nr. 4

Uiteraard moet een  je geluk hebben,maar pakweg één op de tien stuks is een knappe vis. Maar de vaak mooie aanbeten vergoeden een hoop! Op afstand heb ik toch nog 8 visjes bij elkaar weten te scharrelen. Wat scharren, een enkele bot en wat meuntjes.


Ook weer een flinterdunne "groene schar"

Een aantal magere scharren die toch dik aan de maat waren konden direct weer terug naar hun element! Zodra het water koud blijft is en blijft het een moeilijk verhaal voor ons kantvissers!


Echte minigulletjes maar het houdt je bezig.

Noordzeekanaal update:
Het was werkelijk heerlijk vissen aan het Noordzeekanaal. Zeker op die dagen dat de wind maar niet dwars over het kanaal staat. Tijdens een oost tot noordoost wind of een stevige westenwind kun je er momenteel een heerlijke visdag beleven.


Schitterende wijting van 35 cm als uitschieter.

Mocht er toch veel wind staan dan biedt een stevige visparaplu uitkomst!  Wel even goed verankeren! De vis zit nog steeds rond de tweede vaargeul en dat betekent dat worpen van  80 en 120 meter het meeste succes opleveren. Soms wijtingen van een prachtig formaat die ik aan de buitenkant van de pier slechts zelden gezien heb dit jaar.


Ledere keer wel een paar dikke scharren die hier nog wel vet zijn.

Velen waren er rond de dertig cm of soms zelfs groter . Maar het gemiddelde was kleiner natuurlijk. Terwijl ik dik in de wijtingen zat ving een oude baas naast mij een aantal zeebaarsjes onder de kant met zagers. Hartstikke leuk om te zien en hieruit blijkt maar weer dat deze minibaarsjes eigenlijk het hele jaar door in dit gebied verblijven!


Leuk hoor die kleine zeebaarsjes voor mijn visbuurman.

Ik ben er echter van overtuigd dat de mini baarsjes alleen voorkomen aan de binnen kant in deze periode. De oude baas kon helaas geen enkele wijting vangen omdat de vis te ver weg zat.


Zorg voor een goede aasaanbieding want de vlijmscherpe tandjes van deze rovers scheuren het zo van je haak!!.

De aanbeten in het Noordzeekanaal gaan vaak met horten en  stoten. Soms vang je een uur bijna niets en daarna rammelen de hengeltoppen weer lange tijd zonder tussenpozen. De zeepier was weer eens favoriet.


De allergrootste vis gaat mee om mij een heerlijk maal te bezorgen.

Véél aas is niet nodig want die felle rakkers met hun scherpe tandjes pakken alles wat er te pakken valt! Teveel aas betekend veel missers! Soms krijg je kromtrekkers die je voor je gevoel niet kunt missen maar komt er toch geen vis binnen.

Veel visplezier! 

Visgroet van Lucky Luc Mom

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -