Lucky Luc weer terug op zoutLucky Luc weer terug op zout

Hallo Vissers, vanaf heden ga ik mijn wekelijkse rubriek weer oppakken om u iedere maandag verslag te doen van mijn vangstbelevingen aan zee of in ieder geval zout zowel groot als klein. Alle informatie van u als medevisser is natuurlijk welkom.


Rechtstreeks uit Gran Canaria ga ik hier de draad weer oppakken. Bad hairday ?

Ook als ik niets of weinig vang is dit een belangrijk vangstbericht. Mijn intentie is om de artikels iets bondiger te houden en iets meer de foto's te laten spreken. Er kan altijd een weekje tussenuit vallen als ik b.v niet gevist of echt niets te melden heb aan u. Hierbij pik ik de oude nummering weer op na mijn korte pauze en hoop ik dat u mijn artikelen iedere maandag weer met veel plezier zal lezen.

Noordpier update
Het is natuurlijk verre van prettig om met die koude noord-oostenwind op de Noordpier te gaan staan. Dan zouden de vangsten wel heel erg goed moeten zijn om dat te gaan ondernemen.


Er viel nog steeds een visje te vangen maar de vangsten lopen terug.

En helaas moet ik u melden dat de vangsten ernstig zijn teruggelopen de afgelopen week. Gelukkig als u gaat vissen zit u zeker niet helemaal zonder aanbeten wat ons als visser de motivatie geeft om door te gaan.


Af en toe een moddervette schar maakte een hoop goed. De aanhouder wint !

Maar de aantallen mee te nemen scharren waren echt tot ver onder de tien gedaald. Net aan genoeg voor een heerlijke maaltijd als beloning voor het uitwaaien aan zee.


Maar het algemeen formaat werd echt kleiner en het aantal gemiste aanbeten nam toe dat zegt genoeg.

Een wat grotere haak nr 4 sorteert vanzelf de redelijk scharren eruit. Dan maar wat missers. Als u gaat vissen moet u nu echt de plekken gaan opzoeken waar het het langste doorstroomt  en zeker moet u een getij in uw visdag inplannen indien mogelijk want anders wordt het tegen stille toppen aankijken.


Er valt genoeg te beleven zoals de bijna iedere visdag tegenwoordig wel aanwezige fouragerende bruinvissen. Dus kijk af en toe ook naar het water !

Noordzeekanaal update
Ook de noord-oostenwind is zeer vervelend in het Noordzeekanaal omdat hij er dwars opstaat. Het enige wat je daartegen kunt doen is een goede visparaplu opzetten om het jezelf wat aangenamer te maken.

 
Regelmatig moddervette wijtingen.

De vangsten in het Noordzeekanaal zijn wat mij betreft redelijk tot soms zelfs  goed te noemen. Als je ver genoeg kan gooien , want de meeste vis zit in de tweede vaargeul,  vang je prachtige dikke wijtingen op dit moment.


En dan slaat de gekte soms toe. Ter info : de wijting in mijn  mond is reeds dood !

Wijtingen van een gemiddeld formaat rond de dertig cm met af en toe een moddervette er tussendoor van 35 cm zijn geen uitzondering. Natuurlijk zit er ook wat kleiner spul tussen. Vreemd genoeg maakten zagers of zeepieren als aas niet veel uit.


Grappige bijvangst deze mini-puitaal.

Dus neem gewoon vanuit de hengelsportzaak mee wat voorradig is. En natuurlijk denkt u om uw vispas en uw identiteitsbewijs ! Er vindt regelmatig controle plaats


Echt wel een dikke wijting hoor van 35 cm !

En heeft u uw nachtvistoestemming-hologram al aangevraagd bij Sportvisserij Nederland om op uw vispas te plakken ? Binnenkort weer op de tong dus dan zult u hem nodig hebben.

Visgroet van Lucky Luc Mom   
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -