Lucky Luc op Zout 66: met Ed en Marco van VisTV op de Westerschelde

Ik zag er al weken naar uit om met Ed en Marco te gaan vissen op de Westerschelde. Het weer moet dan wel even mee zitten, maar gelukkig kan er op de Westerschelde ook bij een pittige wind gewoon gevist worden. En er stond een stevige zuid 7, dus we konden aan de bak.


Op stap met Ed en Marco van VisTV. In een woord: TOP! 

Wij en de cameraploeg hebben ons kranig geweerd tegen de elementen, ook al moesten we elkaar vasthouden om te blijven staan tijdens de opnames. Dus het werd nog heel intiem op de Westerschelde.

VisTV op de Westerschelde

Het regelen van tevoren en de bijbehorende viskoorts gaat bij mij zoals gebruikelijk niet in de koude kleren zitten, dus om drie uur in de nacht was ik al wakker om een kopje koffie met mezelf te gaan drinken. Gezellig zo ‘met z’n tweetjes’! Om 4 uur afgereisd naar visvriend Marco Kraal om daar verwelkomd te worden door zijn aanhalige stafford Fleur en natuurlijk Marco zelf.


Ed en Marco werden hartelijk ontvangen door medeschipper Roland( Floep) van de Nautilus.

De vele verhalen die we elkaar te vertellen hadden maakten de 250 km lange rit naar de Westerschelde voor het gevoel danig korter. Om 7.30 uur aangekomen te Vlissingen waar de cameraploeg en Ed Stoop ons al zaten op te wachten. Meteen aan boord gegaan waar we hartelijk werden ontvangen door schipper Frank Smits en medeschipper Roland van Osch van de Nautilus waarop het gevecht met de elementen in combinatie met VisTV zou gaan plaatsvinden.


Als je gaat vissen met Ed en Marco ben je niet alleen en is er een compleet team inclusief regisseur van Tangram media aanwezig!

Schipper Rene de back en deckhand Marcel van de Nautilus waren ook aanwezig op “the Pirate” die als volgboot zou gaan dienen voor opnames. Alles was dus prima verzorgd en geregeld. Helaas gooide het weer en de bijbehorende zuid 7 wat roet in het (vis)eten, maar de Westerschelde is de enige plek in Nederlandse wateren waar je met dit weertype nog kan vissen en ook nog vis kunt vangen ook.


We werden op de voet gevolgd door “The Pirate” van Rene de Back.

Gelukkig wist ik dit vanuit mijn ervaring op de Nautilus, dus dat gaf wat rust. Ook al was de wat hobbelige zee op de beste plekken wel van invloed op de visvangst op de ondiepe zandplaten en diepere geulen in en en rond de Westerschelde. Ik ben blij dat er genoeg vis is gevangen voor de opnames en de TV-opnames geven een prima beeld van het vissen op de Westerschelde.


“Wiesje” was ook in de buurt en verkende voor ons de Westerschelde om beter kans op vis te kunnen maken op deze opnamedag.

De samenwerking tussen de Nautilus, the Pirate en Wiesje is uitzonderlijk te noemen op visgebied; de boten waren alle drie op het water om ondersteuning te geven aan de opnames vanaf de Nautilus.


De inwendige mens werd zeer goed verzorgd door schipper Frank Smits.

“The pirate” dus nogmaals als volgboot voor opnames vanaf de waterkant en de “Wiesje” als verkenner op de Westerschelde om te kijken waar de vis zich bevond op deze toch wel bijzondere visdag voor deze mannen.


Gelukkig gingen de hengels regelmatig krom bij Marco en werden er diverse soorten vis gevangen.

Een samenwerking zoals deze zou meer moeten plaatsvinden op visgebied in paats van elkander soms de ogen uit te steken. Samenwerking geeft macht!


Ook Ed Stoop is natuurlijk van de buitencategorie door al zijn ervaring op zeevisgebied. Kromme hengels gegarandeerd!

Deze film van Fellini genaamd “Una Giornata Particollare” (vertaald: een bijzondere dag) is opgenomen door het team van Tangram Media is en te zien op 6 mei 2012 op RTL 7 om 9.30 uur. En volgen daarna herhalingen op RTL 7 op 12 mei 13.00 uur en op RTL 4 op 2 juni 2012 7.00 uur.

VisTV wordt dit jaar nog meer herhaald dan voorgaande jaren, dus u kunt ook uitzendingen ná deze ingeplande tijdstippen eigenlijk niet missen. Check www.rtl.nl/sport/vistv.


Ed en marco vingen mooie scharren, maar er kwamen ook andere mooie vissen boven water.

Iedereen en met name de bemanning van alle bovengenoemde boten: van harte bedankt om deze opnames mogelijk te maken. Nu weer even bijkomen en over naar het “normale vissen”.


De dag ging weer veel te snel voorbij en voordat we het wisten lagen we al weer in de sluis om terug te varen naar de ligplaats.

Voor info over de boten en boekingen:
- Nautilus , Schipper Frank Smits:
www.wrakvissen.net
- The pirate ,Schipper Rene de Back: www.westerscheldevissen.nl
- Wiesje, schipper Hank Perree:
www.wiesje.net

Bemanning van bovengenoemde boten, ga zo door met deze samenwerking, TOP!!

Visgroet van Lucky Luc Mom
  
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -