Lucky Luc op Zout 26: Tong op het Noordzeekanaal

Nog snel even een tongsessie ingepland op het Noordzeekanaal voordat ik met Yvonne naar het door ons zo geliefde Portugal vertrek. Even relaxen!!  Nou vergeet het maar! het begin van mijn vissessie verliep zeer hectisch en de politie moest er aan te pas komen!

Noordzeekanaal-update

Ik wilde toch nog een keertje tong eten voordat ik op vakantie zou gaan. En die vang je (meestal) niet thuis op de bank van de huiskamer. Op dus naar het Noordzeekanaal voor een voorlopig laatste Nederlandse sessie.


Gelukkig kwamen er ook nog wat maatse tongetjes op de kant.

De inschatting was dat ik daar zonder heel veel moeite een aantal van die scheefkijkers te pakken kon krijgen. Om een beetje in de reuring te zitten had ik gekozen voor de pont bij IJmuiden welke bij velen een geliefde, maar ook wel drukke stek is geworden. Rustig de spullen uitgepakt en de hengels, beaasd met zagers voor de tong, het water ingegooid. Lekker rustig naar de toppen kijken en afwachten maar op de eerste aanbeet.


De drie grootste gingen mee voor de pan.

Maar opeens vlogen daar een zestal grote stenen rakelings langs mijn naakte schedel. Hele grote kiezelstenen die iemand zeer ernstig kunnen verwonden en ik was er totaal niet op bedacht. Wie verwacht dat nou?? De adrenaline schoot tot in de vingertoppen en door al mijn aderen! Een groepje van tien opgeschoten jongeren c.q. studenten van de zeevaartschool uit IJmuiden had het plan opgevat om eens een aantal vissers te gaan belagen!! Twee van de jongens waren de “stoerste” en gooiden de stenen!

Dat bleek toen ik geschrokken omkeek en ter plekke moordneigingen kreeg!! Ik kon niet bij ze komen omdat ze op de dijk aan de andere kant van de weg stonden en ik mijn dure spullen niet alleen wilde laten. Het was nog licht toen dit gebeurde!! Dit ging toch veel te ver om je dit als onschuldig visser te laten gebeuren dus de politie gebeld die het bureau vlakbij heeft. Die kwamen gelukkig zeer snel en hebben op mijn aangeven de hele groep opgepakt.

De directeur van de school was inmiddels gewaarschuwd en er bleken twee leraren verderop naast mij te vissen die weinig of niets ondernamen en alleen de kinderen tot de orde hadden proberen te roepen. “Het zijn maar kinderen hoor meneer,” zeiden ze, terwijl de politie mij in bedwang moest houden omdat de adrenaline tot een kookpunt was gestegen. Aangifte doen had weinig zin tegen minderjarigen zei de politie en andere maatregelen zouden effectiever zijn.

De twee stenengooiers inclusief de hele groep, kreeg met de politie te maken als afschrikmiddel voor de toekomst. De twee stenengooiers moesten terplekke hun excuses aanbieden aan mij, terwijl ze mij nog niet eens aan durfden te kijken de lafaards.

Voor de rest kregen ze een duw van school en mochten ze een week lang niet naar buiten. Dat had mij mijn vakantie kunnen kosten verdomme en misschien wel mijn leven als een steen verkeerd terecht was gekomen!! Hiermee was de zaak afgedaan en kon ik gelukkig rustig gaan vissen volgens de agenten. Dat ging dus even niet, want ik stond nog op koken en was inmiddels een paar uur verder.


In het licht ging het eigenlijk nog het beste qua aanbeten.

Ik heb de plek des onheils verlaten om maar iets veiliger verderop te gaan vissen in de bewoonde wereld. Ik reis toch heel wat af hoor mensen en ik heb aardig wat meegemaakt, maar dit was toch wel de limit. Gelukkig ving ik op de andere plek in 4 uurtjes tijd nog twaalf tongetjes waarvan drie ruim aan de maat (24 cm) waren om mee te nemen.


Maar het merendeel was gewoonweg te klein om mee te nemen.

Door het heilzaam bewegen van aanbijtende tongen op de toppen van de hengels, zakte het adrenalinepeil gelukkig weer naar normale waarden. Helaas begon het op een gegeven moment te regennen en het hield niet meer op. Maar ik zat onder de paraplu dus ik zat best droog en de temperatuur was zeer aangenaam gelukkig. Wat opviel is dat de aanbeten net zoals vorig jaar, in het licht veel talrijker waren dan in het echte donker.


Hoewel klein, het blijft toch een zeer krachtige vissoort!

In het donker vielen de aanbeten opeens helemaal weg toen het spui erin kwam en ben ik in een kort droog moment maar gaan inpakken. Ik kan in ieder geval nog een keertje tong eten, maar deze vissessie ging zeker niet over rozen.


Hopelijk de volgende vissesie weer relaxed vissen!!

Hopelijk blijf ik voorlopig verschoond van dit soort fratsen en wens niemand dit toe aan de waterkant want je relaxte vissessie ziet er dan opeens heel anders uit!!!!!!!!


Gelukkig was de politie dit keer weer eens mijn beste kameraad en trad snel op!!

De politie, bij deze nog bedankt voor het snelle optreden en ik wens u een prettig en veilig verblijf aan de waterkant toe !!

Visgroet van Lucky Luc Mom.

Vragen, opmerkingen of suggesties kunt u mailen naar
info@totalfishing.nl