Lucky Luc op Zout 19: Gul vanaf de Noordpier

Het mooie weer trekt vele zeevisliefhebbers naar allerlei verschillende stekken langs onze kust. Zo ook naar mijn geliefde Noordpier, waar vele vissers weer vol goede moed bepakt en bezakt met fietsen en karretjes en soms zelfs met een kruiwagen de pier opreden, hopende op een goede vangst die samen zou gaan met het mooie weer. Helaas bleven de vangsten over het algemeen achter bij het mooie weer, ook al was er voor de gelukkigen wel een mooie vis weggelegd.

 
Het mooie weer zorgde voor vele vissers op de Noordpier.

Update Noordpier
Tezamen met mijn vrouw en vismaat Yvonne, maakte ik weer eens een heerlijke wandeling over de Noordpier in het weekend. Even neuzen of er wat gevangen werd en natuurlijk een beetje bijpraten met bekenden. In het weekend moet je vooral met mooi weerer vroeg bij zijn, want het parkeren loopt dan helaas uit op een kleine chaos omdat iedereen zo dicht mogelijk bij de Noordpier wilt parkeren. Dat de boel daar volloopt en dat dit voor gedrang zorgt, mag duidelijk zijn.


Op hoop van zegen!!!!!!!

Ik zag weer aardig wat vissers naar de hengeltoppen turen om een eventuele aanbeet maar niet te missen. De sores van door de week even vergeten en alleen maar heerlijk bezig zijn met je vishobby met alles wat daarbij komt kijken. Heerlijk toch?!! Daar kan een sessie bij een psycholoog niet aan tippen!!

Ook al hebben we soms op de terugtocht door de slechte vangsten van de afgelopen weken soms eigenlijk wel geestelijke hulp nodig zodra we weer bij de parkeerplaats zijn beland. Helaas heb ik tot door de bocht geen enkel visje zien liggen.


De visvreugde straalt er vanaf bij mijn Portugese visvriend.

Maar op het laatste stuk kwam ik dan toch nog wat botten en ook een paar hele mooie gulletjes tegen. Die zitten dus alleen diep op dit moment, maar dat was mij en u waarschijnlijk wel bekend. Op het laatste stuk stonden de vissers mannetje aan mannetje en was er voor nieuwe vissers vistechnisch gezien om prettig te kunnen vissen, geen ruimte meer. Het zijn al verdomd lastige plekken om te vissen en er ligt daar op de zeebodem al een enorme berg lood inclusief lijnen en haken.

 
Een trotse visser laat zijn mooie visbuit zien.

Zeker als de stroom gaat lopen heb je daar gewoon wat visruimte nodig, want anders wordt het een cursus Japans touwknopen van hier tot Tokio!! Maar als iemand een mooie gul ziet vangen van bijvoorbeeld mijn Portugese vismaat die twee prachtige gullen achter elkaar ving, haalt een medevisser het dan toch in zijn botte hersens om pal naast hem te gaan zitten en net te doen alsof hij er niet zit.

Mijn haren gaan van dat soort gedrag op slag groeien. Als er geen ruimte is en jezelf te laat aankomt, neem dan je verlies en laat een ander rustig genieten van zijn mooie vangst van dat moment . Dit soort gedrag roept alleen maar ergernis op en er ontstaan dan bij je hobby, die voor ontspanning moet zorgen na een meestal drukke werkweek, ‘kabeljauwse twisten’. Het hoort bij goed sportvisserschap om rekening te houden met elkaar!!


Op de terugweg van weer een heerlijke visdag, kom je ook andere hobbyisten tegen…


... Uitgeput en voldaan onderuit na het ‘golfrijden’.

Update Noordzeekanaal
Aan het Noordzeekanaal kun je gelukkig in deze tijd nog alle rust vinden omdat er legio aan visplekken zijn. Ook al zijn er natuurlijk plekken waar de parkeermogelijkheden pal achter je liggen en die worden dan natuurlijk wat drukker. Maar 100 meter naar links of naar rechts en je kunt weer rustig je prachtige vishobby uitoefenen.

Had ik het vorige week nog over stabiele en enigszins verbeterde vangsten van vooral wijting, afgelopen week was het erg rustig met de aanbeten aan het kanaal, ook al kom je daar als je een beetje kan vissen, nooit zonder vis weg.


Denk aan al uw papieren, want er vindt volop controle plaats!!!

Er vindt een behoorlijke controle plaats aan het kanaal van uw vispapieren en daarbij ook uw legitimatiebewijs. Denk aan beide, omdat op uw vispas helaas nog geen foto staat zodat de politie niet weet of u dat daadwerkelijk bent.

Meestal scheuren ze eerst in een bootje langs om te checken of er genoeg vissersvolk aanwezig is en dan komt men in de middag zwaarbewapend op uw visplek om naar uw papieren te vragen. Even dubbel checken dus voordat u op pad gaat naar het kanaal. Uw vangt zeevis, maar u bevindt zich in het binnenwater!!


Als u geluk heeft vangt u af en toe een maatse gul…

Gelukkig heb ik op verschillende plekken mijn vissen weer bij elkaar kunnen sprokkelen. Een paar mooie wijtingen, zeedonderpadden, botten en af toe naast de ondermaatse gulletjes ook een mooie van 40 cm die het vissersbloed in de aderen weer doet stromen.

 
… Of een dikke wijting!

Het blijft dus nog grillig , maar voor hetzelfde geld zit u opeens in de prijzen met een leuke visdag die dan een echte vangdag wordt!!


De zeedonderpad lust wel een hapje en is een leuke bijvangst.

Onze hobby is gelukkig nog geen wetenschap met zekere uitkomsten, ook al proberen sommige vissers u dit wel doen geloven. Gelukkig bepaalt de vis die dag tezamen met een visser, die natuurlijk wel van alles probeert, of hij gevangen wil worden of niet.


We zijn niet de enige vissers die hun geluk beproeven.

Ik wens u een prettig verblijf aan de waterkant!!

Visgroet van Lucky Luc Mom

Vragen, opmerkingen of suggesties kunt u mailen naar info@totalfishing.nl 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -