Live blog: Zweden avontuur – Dag 5 & 6

Live blog: Zweden avontuur – Dag 5 & 6

Tekst & foto’s: Hugo Hegeman

De vijfde dag was het plan om weer naar Vänern te gaan. De eerste uurtjes zochten we naar een warme baai en tussendoor vingen we af en toe wel wat vissen. Tot we een baai vonden van 10,5 graden. Het was er slechts een metertje diep, maar binnen no time kwam er een stel vissen vanaf.

DE MOOISTE OOIT
Werpend met shads was de manier die hier de vis opbracht. Een mooie witte ripple shad van 16 cm bracht een paar kleine visjes binnenboord. Geheel onverwachts wordt mijn shad vlak na het opstarten bruut gestopt door een massieve vis. Dit is geen visje van rond de 50 cm, al snel wordt ons duidelijk dat metervis nummer 4 van de vakantie eraan zit te komen. Helaas is ze niet erg sterk, maar dit is absoluut de mooiste snoek die ik tot nu toe in mijn leven gevangen heb. Vol met kuit en geen schubje verkeerd, genieten!

Absoluut de mooiste snoek die ik tot nu toe in mijn leven gevangen heb! Absoluut de mooiste snoek die ik tot nu toe in mijn leven gevangen heb!

ZONNIG
Helaas viel het de rest van de dag helemaal stil en vingen we op het einde alleen nog 3 visjes van een cm of 60-70. Het was ook zo goed als windstil geweest en de zon stond flink te branden, meestal niet erg gunstig voor de vangsten. Maar na zo’n geweldige bak hoor je mij niet klagen!

Windstil en zonnig, meestal niet erg gunstig voor de vangsten. snoekvissen zwedenWindstil en zonnig, meestal niet erg gunstig voor de vangsten.

DAG ZES
De 6e dag zou het flink gaan waaien en er werd ook wat neerslag verwacht. Nou dat hebben we geweten! Een aantal keren lag er een goed pak hagelstenen in de boot en soms ook een pak natte sneeuw. En een kwartiertje later scheen de zon soms weer volop. Nou zoals te raden was het echt zeer taai, die hagel etc. zorgde ervoor dat de vis de bek echt stijf dicht hield en met pijn en moeite wisten we soms een haring te verleiden. Een stel visjes van een cm of 40-50 en slechts 4 uitschieters naar maximaal een dikke 80 cm. Verder kreeg Lodewijk tijdens het trollen op 5 meter water nog een erg mooie vis eraan, die we helaas niet hebben kunnen zien want deze schoot los tijdens de dril.

Zweden snoekvissen zonsondergang
Het blijft een schitterend land!

Morgen staat er weer een dagje Vänern op de planning, want de wind wordt wat minder. Hopelijk trekken de vangsten wat aan, maar dat zullen jullie over 2 dagen te horen krijgen!

Lees hier hoe het op dag 1 & 2 ging!

Lees hier hoe het op dag 3 & 4 ging!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -