image description

Catfish Camp Caspe Visdag 4

Live Blog Catfish Camp Caspe Visdag 4 

Door Stef jansens

Vanaf maandag 15 mei zijn Sjoerd Beljaars van Beet-Rovers en Nick Landman van Savage Gear te gast bij Catfish Camp Caspe (www.catfish-camp-caspe.com) op de rivier de Ebro in Spanje. Op het programma staat een allround visprogramma, ofwel worden de pijlen gericht op meerval, karper en snoekbaars. Dagelijks zullen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte van de vangsten en belevenissen.

Gisteravond als toetje op de visdag met pellets zijn we met visgidsen Gert en Peter van Schaik naar een ander stuwmeer gereden, zo’n kwartier sturen vanaf Caspe. Een totaal ander water met onder andere snoek, snoekbaars, meerval, baars, karper, maar ook een goed black bass bestand. Een schitterend water om te zien; helaas mag je er niet met een boot op, maar kun je er toch behoorlijk vanaf de kant vissen. We waren er wat laat en de zon ging al onder, toch nog wat worpjes gemaakt.


Wat een prachtige omgeving en weer totaal anders dan de Ebro. Mooi lichtblauw water en naar het schijnt een goede black bass en snoekpopulaitie. Overigens zwemt hier ook baars en zijn er zowaar 50’ers gevangen. Je zou hier zomaar een dagje aan de slag kunnen gaan. Onontgonnen terrein. Hoe mooi wil je het hebben?


Zo’n beetje het enige wapenfeit die avond, een snoekbaarsje op een shadje.


Helaas zijn we te kort bij dit meer om er serieus te kunnen vissen. Ons hoor je niet klagen als je dan ook nog op zo’n schitterende zonsondergang wordt getrakteerd.

Dag 4 is uiteindelijk een dag van uitersten. Allereerst wordt Sjoerd uitgeschakeld door ziekte; waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Het wordt een regen- en stormachtige dag en daarom besluit hij in het huisje te blijven. Nick en visgids Peter gaan met zijn tweeen op pad.

De stek van de laatste drie dagen laten ze voor wat hij is. Ok, er is hier nu volop gevoerd de afgelopen 3 dagen en vis zwemt er echt wel. Toch wordt er ons inziens te weinig vis daadwerkelijk gevangen en werd er vandaag gekozen voor een verse visstek. Dat zou uiteindelijk gunstig uit pakken voor beide heren.


Sjoerd, ziek en vooral balen dat hij deze dag niet mee kan.


Voor Nick verloopt de dag redelijk met o.a. deze karper.


Ook meerval laat zich zien. Niet de grote, maar het geeft het nodige vertrouwen.


Vandaag wederom mooie karpers, ook laten de echt zware exemplaren zich niet zien. In ieder geval geen vuiltje aan de lucht… nog niet…

Want dan zien we een heel ander weertype, slagregens en zelfs onweer in de verte. Het gaat heftig tekeer dat Nick en Peter zich afvragen of ze niet beter kunnen stoppen. Zo lang het onweer ver blijft, besluiten de diehards het nog een kans te geven


Geen slecht besluit, want Nick vangt zijn tweede meerval van die dag. Het mooiste moet echter nog komen. Iets dat dat slechte weer van vandaag dubbel en dwars goed maakt.


BAM!!!! Uit het niets een monstermeerval. Bij meting oerkreten van geluk! 222 cm!!! Wat een vis! Ongekend en dan de manier waarop. Nick draaide een hengel binnen om het aas te verversen. Dit met een noodgang om het lood bij de bodem vandaan te halen.

Dan opeens… Vast. Geen beweging in te krijgen. Opeens begint ‘het’ te bewegen, wat resulteert in snoeiharde runs. Na een bloedstollende dril komt deze super indrukwekkende vis boven. Wauw!We mochten al niet klagen met vissen van 191 en 198 cm, maar dit? Dit slaat alles!


Natuurlijk mag je daar een biertje op drinken! Waanzinnig! Sjoerd wordt bij thuiskomst pas verteld wat er gebeurd is. Hij voelde zich al een stuk beter, maar een betere opkikker dan dit kan hij zich niet wensen. Wat een trip en dan te weten dat we nog een dag te gaan hebben. Morgen? Even kijken of de harde wind wil gaan liggen en wie weet dan gericht op snoekbaarzen. Vanavond genieten van deze prachtige vangst! YES!!!

ANDEREN LAZEN OOK