Leren vliegvissen in de polder?

Persbericht VNV  

Leren vliegvissen in de polder? 

De VNV biedt twee keer per keer per jaar een cursus “Beginnen met vliegvissen in de Nederlandse polder” aan.

In 2016 wordt de voorjaarscursus gehouden op 21 mei, 4 - 11 en 18 juni. De najaarscurus Staat gepland voor 10 - 17 - 24 september en 1 oktober.

Gedurende vier zaterdagen doe je de benodigde kennis en vaardigheden op welke je nodig hebt voor het vliegvissen in de Nederlands polder. Je leert onder andere over de materialen zoals hengels, reels, lijnen kennen en hoe deze op elkaar afgestemd moeten zijn.

Je krijgt de benodigde informatie over de verschillende vissoorten en insecten welke van belang zijn voor het vliegvissen in de Nederlandse polder. Er wordt ingegaan op de verschillende watertypen die je in Nederland tegenkomt.

Hoewel we niet om een deel theorie heen kunnen is de cursus erg praktijkgericht. Je leert het zelf optuigen van de hengel. Aan de waterkant ga je zelf water insecten vangen om te zien wat we nu eigenlijk na willen bootsen met onze vliegen.

Je gaat diverse vliegen binden, natuurlijk afgestemd op de Nederlandse vliegvisserij. Een groot gedeelte van de tijd is natuurlijk gericht op het correct leren werpen met de vliegenhengel en het daadwerkelijk vissen in de polder.

Omdat de cursus over vier zaterdagen is verspreid is er alle tijd en gelegenheid om al je vragen te stellen. Tevens ontvang je tijdens de cursus een 120 pagina's dik cursusboek, zodat je alles later nog eens na kunt lezen.



Voor de cursus worden de benodigde materialen zoals hengels, reels, lijnen, vliegbindgereedschap en –materiaal door de VNV ter beschikking gesteld.

Meer informatie vindt je hier.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -