Legaal wildkamperen (Deel 1)

Legaal wildkamperen (Deel 1)  

Tekst, foto’s en film: Simon Torenbeek en Stef Jansens
 
Een drijvend vlot waar de nachten droog en warm in doorgebracht kunnen worden terwijl je bootje buiten geduldig ligt te wachten op de dag die komen gaat. De golfslag die de wind veroorzaakt wiegt je rustig in slaap en vroeg in de ochtend ben je binnen tien minuten op het Volkerak! Dit is toch de natte droom voor iedere visser?
 
Vroeg in de ochtend verlaten Simon en ik onze warme bedden voor een ontbijtje. Op het terras van het vlot werken we beide wat boterhammen naar binnen en dag één kan gaan beginnen. Simon is redelijk bekend op het stuk water waar de vlotten liggen, hij kent er een aantal mooie taluds die we vandaag flink willen gaan bestoken met jerkbaits. 
 
Kamperen tijdens de vistrip op een vlot.
 
Gisteren had hij hier zelfs al een prachtige vis van 92 centimeter, helaas was ik er toen nog niet bij. Het is alleen even afwachten of we het Volkerak wel op kunnen in verband met krankzinnig harde windstoten en de geringe boordhoogte van Simon zijn boot.
 
Mooie vis van 92 voor Simon.
 
Wanneer we de sluis doorvaren lijkt het allemaal wel mee te vallen, de boot drift al snel perfect langs de taluds zodat Simon en ik onze jerkbaits mooi richting het ondiepe kunnen gooien. Als het goed is liggen de snoeken nog op de taluds te wachten op witvis die van het ondiepe afkomt. 
 
Zodra dit gebeurt gaat de trekker over en kun je op een aanbeet rekenen. Volhardend als we zijn hebben we zeker vier uur staan gooien zonder enig teken van leven. We willen nog lang niet opgeven maar moeder natuur dwingt ons. We worden letterlijk het Volkerak afgeblazen. Veiligheid boven alles!
 
Na vier uur gooien werd het tijd voor plan B.
 
Omdat er nog tijd over is voordat de zon onder de horizon zakt besluiten we deze tijd te investeren in het vangen van aasvis. Normaal gesproken moet dat echt een makkie zijn, zeker het haventje moet volgens ons vol liggen met baars, voorn en andere vissoorten die het dood prima doen onder een dobber. Eerst mikken we op een aantal stevige baarzen. Met shadjes en een dropshotmontage wordt heel het haventje grondig uitgekamd, maar niets!
 
Weersveranderingen op komst. 
 
Het blijft vissen natuurlijk, wellicht heeft de verandering van windrichting meer met het water gedaan dan wij kunnen bedenken. Gelukkig hebben we nog een ander plan achter de hand; op zoek naar wormen en deze onder een dobbertje voorschotelen aan de onderwaterwereld. Met hangen en wurgen krijgen we welgeteld één maatse voorn boven water, die gaat morgen hoe dan ook onder de dobber. 
 
Hoe het met de voorn afloopt kun je binnenkort in deel twee van deze driedelige serie lezen. Tot slot een videoimpressie van de vlotten, de omgeving en de snoek van Simon:
 
 
Meer informatie over de kampeervlotten:


www.camping-raft.com

 is onderdeel van 
Akkermans leisure & golf

Heense Molenweg 23

4655 TB De Heen
tel: +31 (0) 167 502621

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -