image description

Leer alles over doodaas-technieken in de praktijk

Persbericht regiooost@snoekstudiegroep.nl

Kom 8 oktober naar Zwolle 

Leer alles over doodaas-technieken in de praktijk

Aanmelden voor deze dag is noodzakelijk voor onze planning!!! De regio Oost, die inmiddels weer lekker is opgestart, heeft een prachtige dood aas sessie in de planning.

Kom naar Zwolle en leer, zie en doe alles op het gebied van dood aas vissen op en aan het water. Statisch en dobbervissen vanaf de kant. Slepen, met fireballs en planerboards vissen vanuit de boot. Het komt allemaal langs. Wil je leren, meedoen of er gewoon bij zijn, dan mag je dit niet missen.

We hebben een aantal specialisten op dit gebied bereid gevonden om hun bijdrage te leveren aan deze dag. In deze tijd van het jaar is het normaliter uitstekend vissen op roofvis dus los van de uitleg en demonstraties maken we ook nog eens kans om een leuke vis te vangen. Hieronder de gegevens op een rij.

  • Datum: zaterdag 8 oktober 2016
  • Locatie: Het Zwarte Water in Zwolle
  • Aankomst: 09.00  - 09.30 uur
  • Vissen: 10.00 – 16.00 uur
  • Aanmelden: zie onder
  • Bijdrage Regio SNB: € 3,-- per persoon

Deelnemers krijgen bericht over de exacte locatie

Alle technieken leren
Langs de kant hebben we twee specialisten op het gebied van dood aas vissen. Ronald Cassee vertelt en demonstreert alles op het gebied van het statische dood aas vissen. Vissen dus met een opstelling met rodpods, piepers en wat al niet. Diverse montages, hengels, molens maar ook uitleg over voeren en peilen op je stek. 

Hans Rademaker is dé man die je moet hebben als het om vissen met dood aas vanaf de kant met een dobber gaat. Hij is er om je alles te vertellen over montages, dobbers, formaat van je aasvis en hoe je die het beste monteert. De heren zitten dicht bij elkaar maar wel met genoeg visruimte er tussen. De aanwezigen kunnen dus heen en weer lopen om uitleg te krijgen en ook is er genoeg ruimte om zelf een hengel uit te werpen.

Bootvissen met dood aas
Om het programma compleet te maken hebben we ook boten beschikbaar voor demonstraties. Vanuit de boot vissen we met dood aas op verschillende manieren. Zo slepen we met dobbers, hangen we een aasvis aan een fireball en ook het planerboard Sidefloat is een optie die we benutten. Dichtbij de mannen die op de kant vissen hebben wij een opstapplek waar mensen kunnen instappen in de boot. Als je bij deze dag bent, kun je heel makkelijk alle technieken op de kant en vanuit de boot leren kennen. Met name voor de bootvisserij is het van groot belang dat we kunnen inschatten hoeveel mensen er komen. Opgeven voor deze dag is dus nodig!

Wat neem je mee?
Natuurlijk zorg je voor je eigen kleding, eten/drinken en eventueel vismateriaal, als je zelf ook wilt vissen natuurlijk. Wil je “alleen maar kijken” dan kun je de visspullen natuurlijk thuis laten. Belangrijk om te weten is dat het betreffende viswater niet is ingebracht in de landelijke lijst. Ben je geen lid van de lokale hengelsportvereniging van Zwolle, dan heb je om te vissen een dagvergunning nodig. Deze is desgewenst ter plaatse voor de kostprijs van  €5,--  te koop. 

Aanmelden
Wil je meedoen met deze doodaas-visdag, meld je dan aan bij de secretaris van Regio Oost, Bert Kolkman: 06-18448130 of via mail: regiooost@snoekstudiegroep.nl

ANDEREN LAZEN OOK