image description

Lastige visserij met grote botten

Lastige visserij met grote botten

De tweede wedstrijd van vijf van de Nationale Korpscompetitie leidde de deelnemers door de Noord-Hollandse bollenvelden naar Groote Keeten.

Hier had de lokale vereniging De Snoek samen met Hengelsport Rik een fantastisch parcours uitgezet voor de 175 vissers. Het strand rook naar vis en omdat ook alle andere omstandigheden optimaal waren, waren de vangstverwachtingen hoog gespannen.

En vanaf de eerste worp kwam er vis boven water. Zeker het eerste uur waren de vangsten prima. Maar toen de eb verder doorzette, bleek dat er onder water grote verschillen in de bodem waren. Bij de ene stek was een diepe put en bij de andere juist een grote zandbank. Daarnaast waren er nog muien en zwinnen. Hierdoor werd het een hele kunst om de goede plek te vinden waar de vis aan het azen was.


De meeste vis werd echter op zeer korte afstand gevangen, tot 25 meter uit de waterlijn. En dan ging het om grote botten, gemiddeld zo’n 30 centimeter groot. Elke gevangen vis betekende daardoor meteen een hogere klassering, het aantal centimeters loopt immers snel op!

In het D-vak werden de meeste en grootste vissen gevangen. Corné Westerlaken (Zeebaars 1) ving er zelfs twaalf en won dit vak. In vak A won Hans Hendriks met dertien vissen overtuigend het vak, de nummers twee en drie hadden bijna een meter minder vis. Vandaag werden ook de eerste zeebaarzen gevangen, maar er zaten er nog te weinig om gericht op te kunnen vissen.
 
Omdat bijna iedere  deelnemer vis wist te vangen, maar ook omdat de verschillen per stek erg groot waren, was niet te voorspellen hoe de uitslag er uit zou komen te zien.
 
Dat uiteindelijk het team van de Slufter 1 aan het langste eind trok mag op z’n minst verrassend worden genoemd, maar zeker niet minder gegund. Er zit een niet te onderschatten brok ervaring in dit team en wellicht dat die er nu eindelijk uit gaat komen!
 
De tweede plaats van De Zeebaars 1 is minstens zo knap, gezien de deceptie van de vorige wedstrijd. Zo’n jong team en dan zo’n grote veerkracht, daar zit toekomst in. Op de derde plaats eindigde Hengelsport Westland, ook al weer zo’n ervaren team dat in deze moeilijke omstandigheden prima uit de voeten blijkt te kunnen. 
 
In de tussenstand staan nu drie teams gedeeld aan kop.
 
Zaterdag 15 september wordt de competitie vervolgd op het strand van de Maasvlakte en wellicht dat dan enige tekening in de strijd gaat komen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
 
Foto’s en de complete uitslag zijn te vinden op de site www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2018. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -