image description

Lac de Lepinet, karperwater in Noord-Frankrijk

Je vindt Lac de Lepinet ten zuidwesten van Parijs, op 543 km vanaf Breda. Een mooi groot karperwater in het noorden van Frankrijk. Het meer is omringd door een schitterende bomenrij. In dit schitterende stukje natuur vis je in alle rust.  

Lac du Lepinet is een oude zandafgraving van veertien hectare groot. De bodem is een mengeling van zand, klei en kiezels. Er staat weinig wier in het meer. Het loont om bij aankomst eerst met een dieptemeter het meer te verkennen op kleine grindplateaus of zandplaten. 

De faciliteiten
Wanneer je aankomt bij Lac de Lepinet zie je gelijk het verzamelpunt. Hier zie je de stacaravan van de bailiff waar je je kunt melden. Op hetzelfde stuk bevinden zich ook de faciliteiten zoals stroom, douche en toilet.
 
Mocht je een stek hebben geboekt op de andere kant van het water, houd er dan rekening mee dat het een stuk lopen is naar de faciliteiten.
 
Hierdoor kan het gemakkelijk zijn om zelf ook toiletvoorzieningen mee te nemen. Op locatie is het mogelijk om een kunststof roeiboot te huren. Je mag zelf een elektromotor meenemen. Wanneer je graag jouw eigen boot gebruikt met elektromotor dan is dit ook mogelijk. Wel is een reddingsvest verplicht!
 
Het meer
 
Lac du Lepinet is een oude zandafgraving van veertien hectare.
 
De bodem is een mengeling van zand, klei en kiezels. Er staat weinig wier in het meer. Het loont om bij aankomst eerst met een dieptemeter het meer te verkennen op kleine grind plateaus of zandplaten. Het exacte bestand op Lac de Lepinet is niet bekend. Voordat het een betaalwater werd, zwommen er al mooie schoonheden rond. Naar schatting zijn dit ongeveer 200 vissen.
 
In de afgelopen tien jaar zijn er meerdere uitzettingen geweest op Lac de Lepinet met ongeveer 600 vissen.
 
 
De visbezetting
De visbezetting op Lac de Lepinet is fantastisch! Er zwemmen nu ongeveer 600 karpers met verbazingwekkende gewichten.
 
Het meer bevat een goede mix van gezonde schubkarpers en spiegelkarper, graskarpers en Koikarpers in vele soorten en maten.
 
Vooral de schubkarpers zijn extreem mooi met hun grove schubben en dikke staartwortels. Elk jaar worden er uitzettingen gedaan om het bestand op peil te houden, gebaseerd op de natuurlijke sterfte. Ook zwemmen er een viertal steuren, welke je snel zult vangen wanneer je met trouvit pellets vist. Al met al is Lac de Lepinet een schitterende bestemming.
 
De visstekken
Het terrein is afgesloten en er zijn dus geen passerende wandelaars. Ook voor klanten die hun hond mee willen nemen is deze locatie perfect. 24 uur per dag is er iemand aanwezig om je te helpen en om over het terrein te waken. Alle stekken zijn per auto bereikbaar, wanneer je jouw spullen hebt uitgeladen zul je de auto op het parkeerterrein moeten parkeren. Je kunt bij ons aangeven op welke stek(ken) je graag wilt vissen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Er zijn vier enkele stekken en acht dubbele stekken.
 
De stekken 0, 5, 6 en 11 zijn enkele stekken. De overige stekken zijn dubbelstekken.
 
Op het midden van het water is een kabel met boeien geplaatst. De vissen kunnen hier gewoon onderdoor. Maar het geeft goed de zones weer waar je in mag vissen, zodat er geen hinder is van vissers die hun stek groter achten.
 
 
 
De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Rivier in het vizier nr. 334
rudy.van.duijnhoven -
image description
Informatie en producten op Roven.nl
rudy.van.duijnhoven -