Laatste nieuws Utrecht!

“Seven strand titanium”  te zien in Utrecht, het beste ooit gemaakt voor onderlijnen en takels…

Over welk materiaal we het beste kunnen gebruiken voor het maken van stalen onderlijnen, spinstangen en takels is al veel geschreven. Was het tien jaar geleden alleen staaldraad dat werd gebruikt, ondertussen zijn er vele materialen beschikbaar.

Sommige mensen zijn uiterst tevreden over het ouderwetse staaldraad zoals dat al vele jaren op de markt is. Al dit staaldraad heeft echter één nadeel, na het vangen van een aantal snoeken, of soms zelfs één enkele snoek is de draad gekinkt. Dit euvel geld voor zowel soepele draad als spinstangen.

Fluor carbon en single strand titanium bleken een prima vervanging voor staaldraad, echter hebben beide een nadeel. Fluor carbon geeft geen 100% garantie dat het niet door te bijten is door vriend snoek en dit blijft een heel vervelend idee als je de vis van je leven staat te drillen.

Single strand titanium zal niet worden doorgebeten, althans niet door een snoek. Wel heeft dit soort titanium een aantal ander nadelen. Voor het zelf maken van spinstangen is het lastig te sleven, als je te hard knijpt beschadig je de draad en te zachtjes en de draad glijd door de sleeve. Door de verbinding ook te lijmen kun je het risico wel een beetje verkleinen, maar helemaal zeker ben je nooit. De beste oplossing is om de spinstangen kant en klaar te kopen, dan weet je zeker dat de sleeve juist is gemonteerd. Tevens krijgt titanium last van metaal moeheid, dit euvel merk je vooral bij het gebruik  tijdens het vliegvissen. het ene moment sta je nog lekker met je zelfgemaakte streamer te zwiepen en het volgende moment is deze foetsie!!

Seven strand titanium is de oplossing voor alle bovenstaande problemen. De naam zegt het al zoals ook bij staaldraad vaak het geval is bestaat deze titanium draad uit zeven dunnere draden welke in elkaar zijn gedraaid en bij elkaar worden gehouden door een coating.

De voordelen van “Seven strand titanium” op een rijtje:

- kinkt niet
-  door de aangebrachte coating glijdt het niet in de sleeve
-  zeer goed te verwerken tot stalen onderlijnen en takels
- zeer licht dus uitstekend te gebruiken voor het vliegvissen op roofvis
- kan niet worden doorgebeten

Seven strand titanium is niet voordelig, maar daar staat tegenover dat het ontzettend lang meegaat. Seven strand titanium is verkrijgbaar van 30 tot 80 pond als kant en klaar lijn, op lengte of als kant en klare fly-leader Vooral de 80 ponds uitvoering is super te gebruiken als spinstang en geeft een jerkbait een super Aktie!!!

Voor info over “Seven strand Titanium” kun je kijken op www.pikemasterlures.nl bij producten, hardware leaders.

Wil je meer informatie en het materiaal eens goed bekijken en voelen? Ga dan op de hengelsportbeurs in Utrecht naar de stand van Pikemaster Lures, zij kunnen je alles over dit supermateriaal vertellen.Als laatste nog een nieuwtje met betrekking tot de Hengelsportbeurs en Total Fishing. Voor de eerste maal zullen we met een bescheiden stand aanwezig zijn op een grote beurs.

Namens Total Fishing zullen Yvo Bindels en Sando Schmeets alle drie de dagen aanwezig zijn. Veel mensen lezen wekelijks met plezier de rubriek Rivier in het Vizier en we zijn er als T.F trots op dat Yvo en Sando met een eenvoudig bootje toch altijd weer prachtige vissen weten te vangen. Daarbij vollledig openheid gevend over de gebruikte techniek, aas en materiaal wat gebruikt wordt en een open oog voor de natuur en het genieten van alles wat sportvissen zo mooi kan maken.

Verder zal Eddy te Mebel zondag de gehele dag aanwezig zijn. Ook Eddy is een begenadigd sportvisser en niet alleen met kunstaas. Ook op andere soorten zoals megabrasem, zeelt en met de vliegenhengel staat hij zijn mannetje. Dat zult u echter nooit uit zijn mond horen omdat hij de bescheidenheid zelf is. Op technisch gebied bedenkt en maakt hij regelmatig  praktische oplossingen zoals het monteren van shads, het zelf maken van jerkbaits w.o de Heiddy en nog veel meer. Vraag het hem zelf zondag a.s.

Waarschijnlijk kan Aad Kouwenberg zondag ook aanwezig zijn in de stand van T.F. Aad is al bijna  de “huistester” van ons internetmagazine en weet door zijn enorme ervaring veel zaken goed in te schatten met betrekking tot kwaliteit en praktische bruikbaarheid. Op het gebied van roofvis kan Aad veel vertellen en geeft met plezier de nodige tips die hijzelf door schade en schande heeft uitgevonden.Ook op het gebied van het vissen op roofvis met de vliegenlat is Aad zeer bedreven en maakte laatst nog de vergelijkingstest van vliegenhengels voor T.F Ook de boot die hij binnenkort voor T.F gaat testen staat reeds in de stand van T.F

Kortom loop eens langs en we verheugen ons erop u persoonlijk te woord te kunnen staan met wat voor vragen dan ook!

De Hengelsport- en Visbotenbeurs in Utrecht is geopend van vrijdagmiddag 21 tot en met zondag 23 november 2008. Kijk voor meer info op www.hengelsportbeurzen.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Groepsreizen Colombia
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 383
Willem Moorman -
image description
Hengelsport- en Botenbeurs 2019…
rudy.van.duijnhoven -