Laatste nieuws mbt afsluiting pieren!

Persbericht
Uitgeest, 21 augustus 2009


Update sluiting pieren IJmuiden

Rijkswaterstaat werkt de komende periode aan de pieren om stormschade te herstellen. Dit is hoognodig, maar onduidelijkheid over sluitingstijden en ten onrechte geplaatste borden gaven eerder onrust onder sportvissers. Na overleg tussen Rijkswaterstaat en aannemer Ballast-Nedam volgt hieronder een update met de nieuwe sluitingstijden.

Werkzaamheden
Tussen 24 augustus en 26 september werkt men aan de Zuidpier. Vanaf 31 augustus tot en met 26 september aan de Noordpier. Men gaat zware betonblokken plaatsen en herstelt plaatselijk het talud – de schuine helling - van de pieren. Tijdens de werkzaamheden wordt met zwaar materieel gewerkt en voor- en achteruit gereden met zware diepladers. Daarom is het levensgevaarlijk en streng verboden de pieren te betreden. Een bord aan het begin van de pieren geeft dat aan.

Werktijden
Er zijn absoluut geen garanties te geven over wanneer er wel en niet gewerkt wordt. Door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden kan de planning wijzigen of kunnen de werkzaamheden uitlopen. In dat geval werkt men ook in het weekend of buiten de reguliere werktijden. De aannemer en Rijkswaterstaat willen het risico van ernstige ongevallen uitsluiten. De pieren blijven daarom afgesloten voor het publiek.

Wekelijkse update over vismogelijkheden in het weekend!
Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, zijn Rijkswaterstaat en Ballast-Nedam bereid om het vissen in de weekenden toe te staan. De interProvinciale Organisatie Sportvisserij heeft vanaf nu iedere donderdagmiddag contact over de voortgang en de mogelijkheden om te vissen in het aansluitende weekend. Uiterlijk vrijdagmiddag zal dit op de website
http://www.sportvisserijnoordwestnederland.nl/zout/  bekend worden gemaakt.