Laatste International Hobie Kayak Fishing Week op het Deense eiland Langeland

Laatste International Hobie Kayak Fishing Week op het Deense eiland Langeland 

Door Ron Smits 

Twee achtereenvolgende jaren zijn wij met dit hobie kayak evenement naar het Deense eiland Langeland getrokken  Ook dit jaar gaan we nog één keer naar Langeland in de directe nabijheid van de meest noordelijkst gelegen havenplaats Lohals.

We hopen dat de weergoden ons wat meer goed gezind zijn, dan vorig jaar, zodat we aan de oostkust kunnen kayakken. Het is ook de bedeoling dat we het een keer ’s nachts gaan proberen.


Het nachtelijk avontuur van 2016.

Het eerste jaar hebben we aan de oostkust veel en grote vis vanuit de kayaks weten te vangen. Een schol van 52 centimeter krijgt de bijnaam van vliegdekschip.


Een biljart zorgt voor de nodige afleiding.

Ook diverse grote en dikke botten krijgen deze bijnaam. Vorig jaar hebben we alleen aan de westkust kunnen vissen. Ook hier hebben we de laatste dagen mooie vliegdekschepen gevangen en ook veel zeeforel. Helaas is de zeeforel wat aan de kleine kant. Op een platvisonderlijn is overigens wel een heel mooie zeeforel gevangen.

De organisatie doet alles zelf en daarom zijn de kosten voor dit evenement bijzonder laag. De organisatie zorgt iedere dag voor het eten (ontbijt, lunch en avondeten), koffie, thee en ’s morgens wat fruitsap en melk, zeeaas voor de hele week (zagers en haring of makreel), een luxe vakantiehuis voor de week, bedlinnen, eindschoonmaak, visgids, een safetyboot en een infoavond, waar je het benodigde vismateriaal kunt aanschaffen met een korting van 20%.

De totale kosten bedragen slechts € 350 voor deze verzorgde week. Alleen uw reiskosten, visvergunning (€ 15) en een borreltje en/of biertje zijn voor uw eigen rekening.

Meer info vindt u in de flyer van dit evenement, op facebook pagina 'VissenopzeeforelengulinDenemarken' en een aantal artikelen op Total Fishing. (1, 2, 3,)

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -