Kunstaasdatabank

Kunstaasdatabank

Elke snoekvisser, van beginner tot gevorderde, zit wel eens met de vraag hoe zwaar een bepaald kunstaas is, welke diepgang deze heeft, door wie het verdeeld wordt, etc. Vaak leidt dit tot een lange zoektocht op internet, wat regelmatig eindigt bij een Amerikaanse webwinkel. Jammer, want vaak wordt het ook in Nederland verdeeld, alleen is dat wat minder bekend. Roofvisnet.nl helpt deze vissers al enige tijd, in de vorm van Kunstaasdatabank.nl

Wat is Kunstaasdatabank.nl nu eigenlijk? Heel simpel, het is een grote database met allerlei soorten kunstaas erin, om precies te zijn 647 stuks op het moment van schrijven. Van jerkbait tot plug, ratelaar tot shads, spinner tot spinnerbait, van alles komt er in voor.Om kunstaas te zoeken, hoef je geen “lid” te zijn van de database. Er zijn geen passworden vereist, je gaat direct naar de zoekmachine en tikt je zoekterm in.

Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Een trefwoord kan al voldoende zijn: typ je bijvoorbeeld Abu Garcia in, dan kom je direct bij alle ingevoegde types Abu pluggen en spinners in de database. Zoals bv. De Abu Tormentor. Daarnaast is het ook mogelijk om de gewenste diepgang in te vullen, de fabrikant of de soort actie die je graag wil hebben. Dit spreekt eigenlijk allemaal voor zich.

Toch is het voor het belang van de database wel belangrijk om je aan te melden en een account aan te maken. Een gebruikersnaam, wachtwoord en emailadres zijn nodig, meer niet. Zodra je een account hebt aangemaakt, ben je in staat om zelf ook kunstaas toe te gaan voegen aan de database. Eigenlijk is dit waar heel de database op draait: het toevoegen van kunstaas door bezoekers. Hoe meer bezoekers kunstaas gaan toevoegen, hoe groter en interessanter de database wordt voor de bezoekers.

Ook dit toevoegen van kunstaas spreekt weer voor zich. Onder het tabblad “account”, klik je op Kunstaas toevoegen. Je vult het digitale formulier in wat op het scherm verschijnt en uiteindelijk voeg je dit stukje kunstaas toe aan de databank. Houdt er wel rekening mee dat er altijd een foto bijgevoegd moet worden van het betreffende kunstaas. Op zich moet dit geen probleem zijn, aangezien via internet altijd perfecte foto’s te vinden zijn.

TIP: Heel veel kunstaas-links en foto’s van kunstaas zijn te vinden op oa: roofvis.jouwstarter.nl of via Google en dan zoeken op afbeeldingen. Nadat het kunstaas is toegevoegd, komt dit in de wachtlijst en wordt door de beheerders nog eenmaal gecheckt of alles goed is ingevuld. Is dit het geval, dan wordt jouw bijdrage toegevoegd aan de databank. Uiteraard moet dit wel kunstaas zijn wat nog niet in de databank is opgenomen. Kijk hier dus altijd kritisch naar!

Hoofdsponsor van kunstaasdatabank Pure Fishing heeft een pakket mooie prijzen beschikbaar gesteld!
Wij weten ook wel dat er in het toevoegen van al dat kunstaas een hoop werk gaat zitten en daarom willen wij jullie belonen voor al deze moeite.

In de gesloten tijd voor roofvis gaan we in samenwerking met de Hoofdsponsor van het kunstaasdatabank, Pure Fishing, een wedstrijd organiseren.

Vanaf 5 april 2008 tot en met 31 mei 2008 zal er op de site van Kunstaasdatabank.nl een teller gaan lopen. Deze teller houdt bij hoeveel kunstaas er door een specifiek lid van de database is toegevoegd. Ook is er een top tien gemaakt zodat je kan zien wie er boven aan staat. Aan het einde van deze periode van 7 weken zal de balans worden opgemaakt. Het lid dat het meeste kunstaas heeft toegevoegd, zal beloond worden met een mooie super mooie prijs!  Meer info: www.roofvisnet.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -