Kunstaas met zilverfolie

Kunstaas met zilverfolie  

Door Eddy te Mebel
 
Veel…… heel veel kunstaas hangt in de winkel met zwarte- of donkere rug. Uiteraard zo natuurgetrouw mogelijk nagemaakt en terecht. Toch zie ik liever kunstaas dat niet alleen voor de vis goed zichtbaar is, maar ook voor mij zelf. Reden: ik vis veel op helder, klein en ondiep water. Als je dan het kunstaas goed kunt volgen, heeft dat vele voordelen. In dit artikel draag ik een zeer eenvoudige oplossing aan om het kunstaas om te bouwen.
 
In het verleden schilderde ik altijd een witte stip of streep over de rug van kunstaas. Meestal met de kwast. Hierdoor kon ik mijn kunstaas beter volgen. Maar het kan nog eenvoudiger. Zilverfolie is een goede oplossing. 
 

De meeste kunstaasjes krijgen fabrieksmatig een donkere rug.
 
Het kunstaas blijft in originele staat en als je het er af wilt halen is dat ook goed mogelijk. Je kunt het net zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.
 
Zilverfolie knippen en plakken
 
Een stripje knippen van een centimeter breed en vier centimeter lang is in principe al voldoende. Ook kun je het wat leuker maken zoals hieronder met foto’s afgebeelde SPRO Quatro Devil.
 
Zelfs bij de Action zag ik al van deze rollen aluminiumfolie liggen voor minder dan een euro, dus om de kosten hoef je het niet te laten. Elk kunstaasje van welk merk, formaat of wat dan ook kun je hiermee voorzien. Ook ben ik met shads gaan stoeien, maar dan op een andere manier.
 

Sommige shads hoeven niet aangepast te worden en zijn al goed zichtbaar voor visser...... en vis.
 
Uiteraard is het natuurlijk niet mogelijk om folie op shads te plakken. Hiervoor moest letterlijk een andere oplossing komen. Thinner is niet de meest vriendelijke vloeistof voor handen en longen, maar wel de enige om de verflaag op de shads mee te verwijderen. 
 
Met thinner haal je de verf van de rug van de shad.
 
Neem een oude poetslap en doe hier wat thinner op. Wrijf stevig over de rug van de shad totdat de verflaag er langzaam af gaat. Het kan even duren voordat de verf oplost, maar meestal gaat dit goed. 
 
106 centimeter op een spierwitte SPRO wobshad.
 
Zelf vis ik graag met Wobshads omdat ik hier goede ervaringen mee heb. De witte shad spreekt mij het meeste aan en dus was de oplossing voor de zwarte rug snel gevonden. 
 
Doe hier je voordeel mee, maar doe dit wel in goed geventileerde ruimte of buiten. Denk aan je eigen gezondheid. Veel succes met het knippen, plakken en verf oplossen.                                                                   

ANDEREN LAZEN OOK