Koninkrijk van de fjorden

Persbericht Visit Norway  

Koninkrijk van de fjorden 

Noorwegen is een van de weinige landen in de wereld waar je fjorden kunt vinden. In het westen van het land zijn er zoveel fjorden dat het gebied bekend staat als Fjord-Noorwegen. De provincie Møre & Romsdal is gelegen in het noordelijke deel van Fjord-Noorwegen met het eiland Smøla in het noorden.

Hier bevinden zich enkele van de bekendste en meest spectaculaire fjorden van Noorwegen, waaronder de Geirangerfjord en de Romsdalsfjord.
 
Veel vis in de fjorden
Møre & Romsdal is een paradijs voor natuurliefhebbers en vissers. Waar de fjorden de zee bereiken -hier zijn meestal de beste visstekken- vind je vele vissoorten: kabeljauw, heilbot, koolvis, leng, lom, pollak, roodbaars, schelvis, zeewolf en wijting. In de zomer kun je hier ook makreel en heek vinden.


Vissen in het Geirangerfjord.

Maar ook landinwaards zitten de fjorden vol met vis. Een ander hoogtepunt voor vissers in Møre & Romsdal zijn de vele rivieren, waarvan sommige bekend staan als de beste zalmrivieren van Noorwegen.


Zalmvissen in de Rauma.

Zeeforel kun  je bijna overal vangen waar zoetwater in de fjorden stroomt. Er zijn ook talloze meren waar het wemelt van de forel en zalmforel.
 
Seizoen
In Fjord-Noorwegen is elk seizoen een hoogseizoen, maar de periode tussen maart en oktober is de beste periode voor een visvakantie.


De vele bruggen zijn hotspots.
 
Hoe kom je er?
Reis je met de auto, dan ben je binnen een dag in de regio. Begin je vakantie uitgerust en vaar met Fjord Line vanuit Noord-Denemarken naar Noorwegen. Ook vliegen behoort tot de opties, vanaf Amsterdam vlieg je onder andere rechtstreeks naar Bergen of Ålesund.


Klik op de afbeelding om alle Fjordline aanbiedingen te bekijken.

 

Vissen in het Romsdalsfjord.

Visit Norway heeft een speciale enquête voor visser, om het sportvissen in Noorwegen nog beter af te stemmen op de Nederlandse vissers, de enquête neemt ongeveer 10 minuten in beslag en je kunt twee vouchers ter waarde van € 50,- winnen voor Fjord-Line. Klik op deze link om de enquête in te vullen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -