Komende zondag kick-off nieuw seizoen Vis TV op RTL 7

Persbericht Sportvisserij Nederland    

Komende zondag kick-off nieuw seizoen Vis TV op RTL 7 

Komende zondag start het nieuwe seizoen van Vis TV. Het thema van deze hagelnieuwe, 12-delige serie is ‘Stad & Land’: afleveringen in stedelijk gebied, afgewisseld met afleveringen midden in de natuur. In de eerste uitzending parkeert de Vis TV Landrover in het gezellige stadscentrum van Utrecht. Aan de oevers van de Oudegracht pakken Ed en Marco hun visuitrusting uit om de stadse snoek en witvis te belagen.  

De twee kilometer lange Oudegracht verbindt de Kromme Rijn met de Vecht en doorkruist daarbij de gehele Utrechtse binnenstad. Een ‘stadser’ decor is voor deze eerste aflevering dus haast niet denkbaar. En vanwege het prachtige, zonnige zomerweer is het ook gezellig druk in de stad. Onder het toeziend oog van het massaal aanwezige winkelende publiek, studenten en toeristen tuigen Ed Stoop en Marco Kraal hier hun hengels op.



Naar verluidt bulkt het in de Utrechtse stadsgrachten namelijk van de witvis en zit er bovendien een uitstekend bestand aan snoek. Ed kiest daarom voor een baitcaster, pluggen en shads en gaat voor de roofvis.

Marco begint met een boterzachte forelhengel waaraan hij – boven een dropshotloodje – een tros maden langs de kademuren laat dansen. Dat schijnt goed te werken voor de blankvoorn.

Vlokdobber

Na een tijdje dropshotten op witvis, schakelt Marco over op een broodvlok die hij onder de vlokdobber aanbiedt. Dit om ook kans te maken op de grotere vissoorten zoals winde en brasem. Ed wisselt regelmatig van kunstaas en maakt worp na worp om een mooie snoek uit het stadswater van de Domstad te foppen.



In de wetenschap dat Esox lucius zich graag ophoudt op schaduwrijke plekken, werpt Ed zijn kunstaas bij steigers, onder bruggetjes en langs aangemeerde boten. Of Ed en Marco met deze verschillende vistechnieken succesvol zijn in hartje Utrecht, zie je zondag 28 februari vanaf 9.30 uur op RTL 7.



Vis TV Next
Een nieuw onderdeel van Vis TV is ‘Vis TV Next’ - bekend van Studio Vis TV – waarin we elke week in de wereld van de nieuwe generatie sportvissers duiken: de jeugd. In aflevering 1 bezoeken we zondag de oevers van Fort Blauwkapel in Utrecht. Daar krijgen groepen 6 en 7 van basisschool De Beiaard tijdens een visserijkundig onderzoek een heuse visles. Onder belangstelling van de aanwezige media, politici én de Vis TV camera leren de kids alles over de verschillende vissoorten die hier zwemmen.


Herhaling en Vis TV After
Het nieuwe seizoen van Vis TV start op zondag 28 februari en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het nieuwe onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte vistechnieken en het materiaal. Kijk voor meer informatie, het volledige uitzendschema en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -