image description

Kom inspreken bij Delfland over vissterfte

“Er zijn elk jaar incidenten met dode vissen door maaien en baggeren”, zegt Hans Middendorp, fractievoorzitter van de Algemene Waterschapspartij Delfland en visbioloog. “Begin oktober nog in de Nootdorpse plassen op de grens met Delft.

Daarom hebben we vissterfte weer op de agenda laten zetten. En wij roepen natuurliefhebbers en sportvissers op om hun mening te komen vertellen.”

De commissie Waterkwaliteit vergadert op 3 november ’s avonds. Vanwege corona is de vergadering digitaal en inspreken kan vanuit huis achter je eigen computer. Insprekers moeten zich uiterlijk een dag van tevoren aanmelden bij Delfland.

Aanleiding

Aanleiding was een incident met tientallen grote dode vissen in de Nootdorpse plassen vlakbij de Delftse Hout. Volgens sportvissers was er een maaiboot aan het werk geweest. Ook klagen sportvissers dat de Nootdorpse plassen evenals de Delftse Hout moeten worden uitgebaggerd om de visstand gezond te houden.

De AWP Delfland hecht grote waarde aan robuuste waternatuur. "De meeste natuurwinst behaal je door buiten voorzichtig te werk te gaan en niet alles kapot te maaien. Delfland wil toch ook dat het goed gaat met de waternatuur?".

Vissterfte is dierenleed

Minder dan een jaar geleden stelden de AWP, samen met PvdA, PvdD, CU/SGP, Water Natuurlijk en de categorie Natuurterreinen, ook al vragen over vissterfte. “Het College van Delfland beloofde toen verbeteringen, maar dan is er toch weer dit incident in de Nootdorpse plassen. Wat ons betreft moet Delfland aangifte doen van dierenleed.”

Website:

https://www.algemenewaterschapspartij.nl/waterschappen/delfland/nieuws/vissterfte-nootdorpse-plassen-door-roekeloos-maaien/

Facebook

https://www.facebook.com/hans.middendorp.562/posts/129191635617225

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Passieschrijfsels deel 3
Willem Moorman -
image description
Fast action rods
Willem Moorman -