image description

Knotsen van brasems in eerste aflevering VIS TV XL

Uitzending zondag 12 mei, 09:30 uur op RTL 7

Wie ook in de zomermaanden wil blijven genieten van vissen op televisie, kan komende zondagochtend terecht op RTL 7. Aflevering één van VIS TV XL staat met name bol van de brasem. Daniël vist met zijn opa in Bennebroek en Marco met feederspecialist Leo Stoutjesdijk in Amersfoort.

Ook in het noorden van Nederland zoeken én vinden de reporters volop vis. Zo woont Jan-Willem in Groningen een karperuitzet bij en laat Thom zich in Leeuwarden op sleeptouw nemen door Jesse Cuperus, die hem een lesje streetfishing geeft. Kijken dus: aanstaande zondag om 09:00 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, is er een item over onderzoek naar winde, krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht en worden nieuwe VISpaswateren bezocht.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 379
Willem Moorman -
image description
Bite the Bullit
Willem Moorman -
image description
Degelijke laarzen
Willem Moorman -