image description

*** VIDEO *** Kleurenpraat?

Door Berthil Bos.

Zeg eens eerlijk, geloof je in kleur bij kunstaas voor snoek of niet. Nee ik wil deze discussie niet oprakelen, maar ik ontkom er ook niet aan. Laat ik mijn bescheiden mening geven, waarbij ik iedere andere mening respecteer en wie vangt gelijk heeft.

In principe heb ik het niet zo op kleuren, maar de praktijk zet mij toch af en toe aan het denken. Er zijn ook wateren waar een bepaalde kleur het bovenmatig goed doet, waardoor je toch gaat twijfelen. Ook ik heb kunstaas in een bepaalde kleur die ik graag gebruik. Redhead, Firetiger, chartreuse/zwart en wit/zwart zijn enkelen hiervan. Wat mij hierbij wel opvalt, is dat bij deze kleurencombinaties het contrast er geweldig uitspringt.  Dit is iets waar ik bij de zichtrover Esox zeker in geloof. Je ziet dan ook, dat ik veel kunstaas wat extra contrast heb gegeven en aanvalspunten heb aangebracht. Als ik bijvoorbeeld een goede plug van een bepaald merk  in een overwegend witte kleur aanschaf, mag ik hier graag met een watervaste viltstift een grote zwarte stip op zetten.

De chartreuse kleur krijgt vaak zwarte ‘’baars’’ strepen en ga zo maar door. Met een dergelijke stift kan je je fantasie op hardbaits helemaal kwijt. Vervagen ze na een tijdje, dan ga je er gewoon weer overheen en vissen maar. Ook zal je bij mijn kunstaas vaak attackpoints zien in felrood of oranje. Ik geloof hierin en dat geeft vertrouwen.Anders is het bij softbaits. Hier kan je ook met een stift contrasten en attackpoints aanbrengen, maar deze verdwijnen veel sneller of nemen het niet op. Dit komt door de weekmaker in het rubber, die de kleur oplost. Toch moeten de pigmenten ergens blijven en je zal zien dat bijv. de shad op den duur smerig wordt. Om softbaits te kleuren heeft Lureparts.nl een geweldig product in zijn assortiment onder de naam Lupa Softbait Dip. Met dit product, die je in verschillende kleuren kan krijgen, kan je perfecte contrasten en attackpoints aanbrengen. De Lupa brengt als het ware een rubberen laagje aan, die zich vasthecht aan de softbait. Het vloeit dus niet meer uit en blijft voor zeer lange tijd zitten en vervaagd niet. Op het filmpje zie je een grote BBZ swimbait die zowel met een watervaste viltstift (zwarte stip) op het harde lijf, als met Lupa (helder rood) op het rubberen staartje is behandeld.

ANDEREN LAZEN OOK