Klappers na PKC3

Persbericht Korpsvissen.nl

Klappers na PKC3

Voor de derde competitiewedstrijd trokken de deelnemende zeevisteams naar de meest noordelijke stek van dit jaar: het strand van Wijk aan Zee. De organiserende verenigingen Zeevissen.com en Zeevistips.nl hadden in de voorgaande maanden alles op alles gezet om in overleg met gemeente en strandbedrijven niets aan het toeval over te laten.

Het fantastische weer trok echter veel badgasten en dat is iets wat vooraf niet is te voorzien. Gelukkig bleek dit niet tot grote problemen te leiden, alhoewel het vissen vangen er niet gemakkelijker op werd.

In de dagen voor de wedstrijd gaven de vangsten een wisselend beeld. De verwachting was dat met de zwakke westenwind vandaag gerekend mocht worden op redelijke vangsten. Om 10.00 uur klonk het beginsignaal en gingen 150 onderlijnen van 30 teams het water in. De meeste kozen ervoor om kort aan de kant in het zwin te vissen en inderdaad kwam er hier en daar een botje boven.

Anderen gaven de voorkeur om over de eerste zandbank op afstand te beginnen en ook deze keuze bleek resultaat te hebben. Toch was het moeilijk om “van de nul af te komen”. Halverwege de wedstrijd had zeker de helft van de deelnemers nog geen vis gevangen.

In het laatste uur begon de vis fanatieker te azen en konden de meeste vis ter meting aanbieden. Niet alleen botten, maar ook zeebaarsjes gaven nu acte de présence. In vak D ving Lies Wijnhorst zelfs een harder van 59 cm, voorafgegaan door een spectaculaire dril. Om 14.00 klonk het eindsignaal. Dat was tevens het sein voor de badgasten om massaal bezit te nemen van de zee.

Terug in verzamellocatie Het Strandhuis zochten de deelnemers de schaduw op en werd geïnformeerd bij de teamgenoten én andere teams naar de resultaten. Al snel werd duidelijk dat er in de top van het klassement grote veranderingen waren opgetreden. Het Zeehengelsport / PENN Strandvisteam eiste de dagwinst op en steeg naar de 2e plaats in het tussenklassement.

Het team van de Zeebaars Scherpenisse, winnaar van 2011, eindigde als 2e en voert nu het klassement aan. Bluewater Fishing werd vandaag derde. Grote verliezer was het Greys-team dat door een op één na laatste plaats duikelde in het klassement.
 
Op zaterdag 6 oktober wordt de competitie in Cadzand vervolgd.

10 november - Hoek van Holland - Strand Hoek van Holland - 09.30 - 13.30 uur